Uluslararası kuruluştan 17 Türk bankası için not yükseltimi

ABD merkezli uluslararası kuruluş olan Fitch Ratings, 17 Türk bankası için kararını açıkladı. Kuruluş bankaların kredi notlarını yükselttiğini bildirdi.

Uluslararası kuruluştan 17 Türk bankası için not yükseltimi
Uluslararası kuruluştan 17 Türk bankası için not yükseltimi
GİRİŞ 17.03.2024 13:50 GÜNCELLEME 17.03.2024 13:50

Fitch Ratings, 17 Türk bankasının Uzun Vadeli (LT) Yabancı Para (YP) cinsinden kredi notunu 'B' seviyesine, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'nin (TKYB) kredi notunu ise 'B+' seviyesine yükseltti.

ULUSLARARASI KURULUŞTAN NOT YÜKSELTİMİ

Fitch ayrıca 16 bankanın uzun vadeli Yerel Para Birimi (LC) IDR'lerini 'B+'ya yükseltti. 25 bankanın LTFC IDR'lerinin ve 23 bankanın LTLC IDR'lerinin görünümleri Pozitif. Beş bankanın VR ve üç bankanın LTLC IDR notları ise Pozitif izlemeye alındı.

Fitch, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin (Halk) LTLC IDR'sini 'B+' seviyesine yükseltirken, devam eden ABD yasal süreçleri nedeniyle LTLC ve LTFC IDR'lerini Rating Watch Negative (RWN) seviyesinde tuttu. Fitch ayrıca Turkland Bank A.Ş.'nin LTFC IDR'sini yükseltti, ancak bankanın LT IDR'lerini planlanan satışını yansıtacak şekilde RWN'de tuttu.

Notları yükseltilen bankalar; Akbank T.A.Ş.(Akbank); Alternatifbank A.Ş. (Alternatif); Denizbank A.Ş. (Denizbank); ING Bank A.Ş. (INGBT); Burgan Bank A.Ş. (BBT); Turkland Bank A.Ş. (T-Bank); Kuveyt Turk Katılım Bankası A.S (Kuveyt Turk); QNB Finansbank Anonim Şirketi (QNBF); T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Ziraat); Ziraat Katılım Bankası A.Ş. (Ziraat Katilim); Turk Ekonomi Bankasi A.Ş. (TEB); Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. (Turkiye Finans); Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (Garanti BBVA); Türkiye İş Bankası A.Ş. (Isbank); Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (Vakif); Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB); Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Turk Eximbank); Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. (TKYB)

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.