F-22 mi, F-35 mi, KAAN mı? Heyecan veren sözler: ABD medyası çok irdeledi

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili, "İlk uçuşu önemliydi. Şu anda çalışmalar devam ediyor. 20 uçak 2028 itibari ile Hava Kuvvetlerine teslimatı planlanıyor. Gerçekten devrim bu" dedi.

GİRİŞ 16.03.2024 18:51 GÜNCELLEME 16.03.2024 18:52
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Rize Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye Havacılık Vizyonu programına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, katılımcılara sunum yaptı.

Program öncesi konuşan Kotil, Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN’ın teslimatı için çalıştıklarını dile getirdi.
 

Teşkilat'ın yeni bölümünde göğüsleri kabartan sahne! Görüntüler herkesi gururlandırdıTeşkilat'ın yeni bölümünde göğüsleri kabartan sahne! Görüntüler herkesi gururlandırdı




Kotil, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2010'da başlayan bir proje bu ve Allah nasip etti. Şubat 21'de de uçtu. Bu önemliydi özellikle Amerikan medyası işi çok iyi irdeledi, F-22 ile karşılaştıran tablolar ortaya koydu. Bu 5’inci nesil bir savaş uçağı. Ruslarda var. Çin'de var. Bir de Amerikalılarda F-22 ve F-35 var. Amerikalılar iki uçak yaptılar. F-22 daha çok havada hava hedefleri vurmak için, F-35 de daha çok havadan kara hedeflerini vurmak için. Rusya ve Çin de tek uçakla buna cevap verdi. Türkiye de KAAN’la da cevap veriyor. Bizim uçağımız biraz F-22'ye doğru kaymış durumda. İlk uçuşu önemliydi çünkü kocaman 20 ton, Allah nasip etti, havada kaldı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendi ifade etti; 20 uçak 2028 itibarı ile Hava Kuvvetlerine teslimatı planlanıyor. Biz o planın arkasını dolduracağız. Gerçekten devrim bu. Çünkü koca bir uçak iki tane F-16 motoru var. Üzerindeki bütün sistemler fiber optik ve aklınıza ne geliyorsa. Türklerin yaptığı tümüyle dijital en komplike cihaz. Allah nasip etti, planlandığı gibi çalıştı, demek ki, bu oluyormuş" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • Gurbetçi 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar güzelde ülke içerisinde vatana düşman dem ve destekçileri bu ülke için inanılmaz tehdit. Bunların ülkeden süpürülmesi lazım. Yoksa 30 yıl sonrası çok karanlık. Adamlar 30 yıl sonra Türkiye bizim diyorlar.
    Cevapla
  • İsoBaba 1 ay önce Şikayet Et
    Onlar güçlerini dışarıdan alıyor. Sen güçlendikçe onlar havasını alır.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun.. Tamamen yerli ve milli olana dek durmak yok yola devam Allah ın izniyle...
    Cevapla
  • Coşkun Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Kaan'da iki tane F-16 motoru varmış.. şuna iki tane yerli motor takın da adı TC-24 olsun..
    Cevapla
  • fetösavar 1 ay önce Şikayet Et
    cehape kafası 80 yılda heykel dikmek yerine bu işlere eğilselerdi şimdi Ak parti seri üretim uçaklarını çoktan yapmıştı. Maaşallah Ak parti her şeyi sıfırdan yaptı
    Cevapla
  • Mert Doğru 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin gücünü ülke liderleri biliyor halklar bilmiyor. Al sana örnek. İngilterede Boristen sonra iki tane başbakan seçildi seçilmeden önce REİSİ n yanına geldi. Putin Türkiyeye gazı teslim ediyor. Yani Güce teslim ediyor. Türkiye GIDA ve ENERJİYİ kesse Avrupa diye bir şey kalmıyor yani kaos. İnsanlık kaos savaş yaşamasın diye. Devletinin gücünü ve insanlık için ne olduğunu öğren.
    Cevapla
  • Zehni 1 ay önce Şikayet Et
    Chp hükümetleri zamanında el lambası çinden tırnak makası koreden ithal ediliyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle