Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı değişti
Kredi kartıyla nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e yükseldi. Kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma adımları kapsamında, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde faiz oranını ihtiyaç kredisi faiz oranıyla uyumlu seviyeye yükseltirken, bankacılık sisteminde Türk lirası (TL) mevduatın payını artırmaya yönelik yeni adımlar attı.
TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
KREDİ KARTI İLE NAKİT AVANSTA FAİZ YÜKSELDİ
TCMB, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının hesaplama yönteminde değişiklik yaptı. Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e çıkarıldı.
Son günlerde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artış sonrası nakit avans için uygulanan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düşük kalmıştı. Yapılan değişiklikle farklılık giderilirken, söz konusu oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.
BANKALARIN TÜZEL KİŞİ TL PAYI İÇİN AYLIK ARTIŞ HEDEFİ
Merkez Bankasının bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedefleri de güncellendi.
Buna göre, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023'teki seviyesinin korunması gerekiyordu.
Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı.
Uygulama, bugünden itibaren geçerli olacak.
-
Tarık 1 yıl önce Şikayet EtPeygamber efendimizin vefatından 100-200 sene sonra 4 büyük alim ortaya çıktı. Bunlardan sonra 1200 sene geçmiş, dünya çok değişmiş, bugün bir enflasyon gerçeği var ve bu vb konularda Müslümanlara yol gösterebilecek kimse çıkmıyor.. Ekonomide uzman, tıpta uzman, astronomide uzman ilahiyatçılar lazım. Bugünüm dünyasında Müslümanların ekonomik olarak da güçlü olması lazım.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Lingui 1 yıl önce Şikayet EtM.Emin Bey, “ed” değil “et”Beğen
-
Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet EtYemin edBeğen
-
Vatandaş 1 yıl önce Şikayet EtKağıt para kullanımı ve karşılıksız para basılmasıyla birlikte birikimlerin korunması emeğin korunması sorun olmaya başladı. 1400 sene önce olmayan bir Enflasyon gerçeğin son 100 senedir yaşıyoruz, bu konuda ne yapmamız gerektiği konusunda yol gösterecek ilahiyatçı proflarımızdan aydınlatma bekliyoruz. Bugünün dünyasında Enflasyon yani paranın değer kaybı bir realite..Beğen Toplam 9 beğeni
-
iyidere 1 yıl önce Şikayet Etfaiz haramdır haram olan faizi kaldırmak gerekirken kim yükseltiyor..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 1 yıl önce Şikayet EtEnflasyon olduğu için faiz var. Doğru hesaplanmış bir enflasyon aslında emeğin korunması için olması gereken faiz oranıdır. Para altın olsaydı enflasyona karşı değerini koruyacağı için bunun üzerinde alınacak faiz emek dışı ve haketilmemiş bir para olurdu, tefecilik gibi. 1400 sene önce enflasyon yoktu, kağıt para yerine altın ve gümüş para vardı. Borç verenin emek değeri zarar görmediBeğen Toplam 15 beğeni
-
Düşünür 1 yıl önce Şikayet EtBankalar rekor karlar açiklar artık.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Önce Güzel Ahlak 1 yıl önce Şikayet EtGidin bi Amerikalıya Avrupalıya gelişmiş ülkelere kendi ülkesini kötüleyen bir tane insan bulamazsınız hoş olmayan birşey olsa bile bunu yapmaz bizde maşallah bu modellerden kaynıyor. Güzel Ahlaklı bireyler yetiştirmek eğitime çok önem vermek şartBeğen Toplam 1 beğeni