Bakan Uraloğlu: İstanbul için yeni metrolar gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul için yeni metrolar da gelecek. 1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400'ü var bunun. İstanbul'a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız" dedi.

GİRİŞ 14.03.2024 23:12 GÜNCELLEME 14.03.2024 23:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber'de soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz Orta Koridor'da bulunuyoruz. Şu anda bu koridorun kapasitesi yeterli değil. Yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz. (Zengezur Koridoru) Bu koridorun ülkemizden geçmesi demek ülkemizin sanayisine, teknolojisine, turizmine katkı sağlaması demektir.

Bu ulaşım koridorlarını sadece yükün taşınması, yolcunun taşınması olarak değerlendiremeyiz. Bu koridorlar aynı zamanda barışa büyük katkı sağlayacak yatırımlardır.

Kalkınma Yolu Projesi

Irak ile yürütülen Kalkınma Yolu Projesi’ne aynı zamanda Kuru Kanal’da deniliyor. Kalkınma Yolu, o bölgenin de kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Irak tarafında projeler bitmek üzere. Görüşüyoruz, çok ciddi aşamalara geldik. Bu sene içerisinde oradaki inşaatlara başlıyoruz. Tabii burada Türk müteahhitler de rol alacak diye düşünüyorum. Ağın ülkemizdeki kısmı hızlı tren hattıyla oluşacak. Basra Körfezi'nden başlayan hat Londra'ya kadar gidecek.

20 yıl önce yapılan projelerle geleceği planladık.

İstanbul'a yeni metrolar yapılacak mı?

İstanbul için yeni metrolar da gelecek.1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400'ü var bunun. İstanbul'a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız. Önümüzde çalışmalarımız var, hayata geçirmeyi planlıyoruz.

İBB'nin sıfırdan yaptığı metro yok. Vadedilenlerle gerçekleştirilenler arasında ciddi bir fark görüyoruz. 5 yılın gerçekten kayıp bir zaman olduğuna inanıyorum. Açılan 47 km metro hattının 8 kilometresini inşa ettiler.

'Temel atmama töreni' yapmadık, temeli hafriyatla doldurmadık.

Ankara için yeni proje var mı?

Ankara'nın trafiği artık çok yoğun. Son 5 yılda Ankara'nın trafiğine dokunacak ulaşım projeleri hayata geçirilmedi. Hem karayolu hem raylı sistemler anlamında. 

Esenboğa Havalimanı'ndan Kızılay'a yeni metro yapacağız.

Süper Hızlı Tren Projesi

Bizim yeni kapasitelere yeni güzergahlara ihtiyacımız var. İstanbul-Ankara arasında daha kısa ulaşım sağlayacak bir güzergaha ihtiyacımız var. 350 kilometre hızla giden güvenli tren teknolojisi getireceğiz.

Orta Anadolu Otoyolu Projesi

10 yıl sonra yeni otoyola ihtiyaç olacak, ona hazırlanıyoruz.

(Türkiye'nin hava yolu karnesi) 26 havalimanını 57'ye çıkardık, 3 adet de devam eden inşaat var.

TÜRKSAT 6A Projesinde son durum ne?

Uzayda 5 haberleşme, 3 de gözlem uydumuz var. 5G'ye geçişi 2026 yılı olarak planladık.

 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Sayın bakanlar 1 ay önce Şikayet Et
    Merhabalar Esenyurt ada tren metrobüs yapın lutfan
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ankaray'ın, Dikimevi'nden nüfusun en yoğun olduğu Mamak TOKİ bölgesine veya Sitelere kadar devam etmesi faydalı bir proje olur.
    Cevapla
  • Arslan 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan Karadeniz bölgesine ne zaman hızlı olmasa da tren gelecek? Türkiye batıdan ibaret mi? Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Vallahi bunların kafası çalışmıyor niye yapıyorsun arkadaş sen yapıyorsun chpkk üstüne konuyor millette onlar yaptı sanıyor yapmayın ki millet görsün bunların yan gelip yattığını hiç mi kafanız çalışmıyor biraz uyanık olun ayakta uyuyorsunuz resmen
    Cevapla
  • C.Türk 1 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu bunlarada çöker!. :)
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanoğlu nun yaptıkları yetmiyormu ki bunlara çöksün (hiç gülesim yoktu)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle