ABD Hazine Bakanı, enflasyonu "geçici" olarak nitelendirdiğine pişman olduğunu söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 2021'de enflasyonunun "geçici" olduğunu söylediği için pişmanlık duyduğunu ifade etti.

ABD Hazine Bakanı, enflasyonu "geçici" olarak nitelendirdiğine pişman olduğunu söyledi
ABD Hazine Bakanı, enflasyonu "geçici" olarak nitelendirdiğine pişman olduğunu söyledi
GİRİŞ 13.03.2024 21:24 GÜNCELLEME 13.03.2024 21:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yellen, FOX Business'a verdiği röportajda ABD'deki enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyondaki düşüşün "pürüzsüz" olmayabileceği konusunda uyaran Yellen, "Bunun aydan aya düzgün bir yol olmasını beklemiyorum ancak eğilim açıkça olumlu." dedi.

Yellen, ülkedeki enflasyona "en büyük katkıyı" sunan kalem olan kira maliyetlerinin bu yıl düşmesini beklediğini belirterek, kira oranlarındaki değişikliklerin Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) yansımasının biraz zaman aldığını kaydetti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, 2021'de enflasyonun geçici olduğunu söylediğine pişman olup olmadığına ilişkin soruya ise "Geçici olduğunu söylediğime pişman oldum." yanıtını verdi.

ABD Çalışma Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre, ülkede TÜFE şubatta aylık bazda beklentiler dahilinde yüzde 0,4 artarken yıllık bazda yüzde 3,2 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Alp 1 ay önce Şikayet Et
    2008’e gelinceye kadar Amerikanın bastığı toplam para 800 milyar dolardı. ABD son 15 yılda, 200 yılda bastığının yedi katı yaklaşık 6 trilyon dolar karşılıksız para bastı. Altın onsu 2007 yıllında 700 dolardı, şimdi ise 2100 dolar. 14 yılda tam üç kat artış. Altına göre ABD deki yıllık enflasyon en az %10 . ABD de açıklanan resmi rakam ise yıllık %3. Tıpkı bizdeki TÜİK rakamları gibi.
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Yükselt faizleri fed yükselt herkezi batir
    Cevapla
  • Velit 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika öyle kolay batar zannetmeyin. Çok katı kanunları var. 10 cent vergi kaçır başın fena belada demek.Tabi ki her konuda durum böyle.
    Cevapla
  • Serhat Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç de öyle değil. Aldıkları vergi kağıt. Dünyaya dolar diye saldıkları matbada basılıp dağıtılan karşılığı olmayan kağıt. Bitti sömürü devirleri. Kendi vatandaşını sömürmeye başladılar. Yiyecekler biri birlerini. Çine borçlular borçlarını verimiyorlar savaş çıkartıyorlar :) durumu bu. Boşuna salmadılar viruusu.
    Cevapla
  • Velit 1 ay önce Şikayet Et
    Tenese eyaletinde son 3 yılda her şey yüzde 45 civarı arttı.İlanlar ve satış uygulamalarından teyit edebilirsiniz.Tabiki gelirlerde yüzde 35 gibi arttı. Kayıp ve fakirleşme yüzde 10 civarı gibi
    Cevapla
  • BOZOK 1 ay önce Şikayet Et
    Yediğiniz her lokmada bir masum un kanı var,dünyanın asalagı kanı bozuklar.Sömurgeci adiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle