Bakan Bolat: Esnafımıza 468 milyar TL destekte bulunduk

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, esnafa 2002 yılından bu yana 468 milyar lira sübvansiyonlu finansman desteği sağlandığını açıkladı.

GİRİŞ 12.03.2024 21:13 GÜNCELLEME 13.03.2024 09:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğuna işaret eden Bolat, esnafın, işçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun, emekçinin ne olduğunu, nasıl yaşadığını çok iyi bildiğini söyledi.

22 YILDA 468 MİLYAR LİRA SÜBVANSİYONLU FİNANSMAN DESTEĞİ

Esnaf ve sanatkarların dertlerinin ve sıkıntılarını giderme noktasında büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Bolat, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerek 850 bin basit usuldeki esnafın vergi yükümlülüğünün kaldırılması gerekse 2002 yılından bu yana 468 milyar lira sübvansiyonlu finansman destekleriyle esnafımız her zaman başımızın tacı olmuştur." diye konuştu.

MİLLİ GELİRDEKİ ARTIŞ

Bolat, 21 yılda Türkiye'ye çok büyük değerler katıldığını anlatarak, milli gelirin dört buçuk kat artışla 1 trilyon 119 milyar dolara çıktığını vurguladı.

İstihdamın da 19 milyondan 32 milyon 244 bine çıktığını anımsatan Bolat, "Kişi başına milli gelirimiz 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara çıktı. Ulaştırmadan altyapıya, savunma sanayisinden enerjiye, sanayiden imalata, tarımdan ticarete, ihracata varıncaya kadar büyük başarılar gösterildi. Bunlar hepinizin hayatına dokunan gelişmeler." ifadelerini kullandı.

"'AZ LAF ÇOK İŞ' DİYORLAR AMA LAFTA YOK İŞ DE YOK"

Söz konusu dönemde belediyecilikte de birçok şehre çok büyük hizmetler yapıldığına işaret eden Bolat, "2019'dan sonra Ankara'da belediyeciliği gördünüz. 2019 öncesiyle 2019 sonrası arasında neler yapıldığını elinizi vicdanınıza koyarak bir mukayese yapın. 'Az laf, çok iş' diyorlar ama lafta yok iş de yok. Turgut Altınok Keçiören'de 'Efsane' belediyeciliğiyle Ankaralılığı ile milliyetçi olmasıyla iyi bir insan olmasıyla Ankara'yı inşallah yeniden dünya başkentleri seviyesine hızla çıkartacak." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ahmet emmi 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkede öyle ücret dengesizliği varki insnılmaz vatandaşa bakıyorum seçim vs siz iyimisiniz ne oldu bu millete aşlah aşkına
    Cevapla
  • Demir 1 ay önce Şikayet Et
    Memur 50.000 Asgari ücret yarısı bile değil Emekli ye verilen para ancak kirasını yatırır. Zengin daha zengin olurken bunu görmeyip yalan haber ve yalakalık yapanların rabbim mahşerde hesabını sorsun inşallah
    Cevapla
  • HUN 1 ay önce Şikayet Et
    Hak edene verin, Milleti kazıklayan esnafa vermeyin. İsrail malı satan a vermeyin yoksa vebalden kurtulamazsınız
    Cevapla
  • Vahap yildirim 1 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesinde iki defa bu destekten faydalandım faizsiz kredi aldım tşk. Bu bize inanın ilaç gibi geldi miktar küçük ama bize katkısı çok büyüktü Tşk. Cumhurbaşkanım
    Cevapla