Emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, emekli bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran düzenlemeyi de içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 12.03.2024 02:27 GÜNCELLEME 12.03.2024 09:23
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, emekli bayram ikramiyesi tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

İKRAMİYE 3 BİN TL

8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseldi.

NE ZAMAN YATACAK?

Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Buna göre; Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek. Emekliye bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta yani 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİNDE HESAPLARDA OLACAK

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek.

Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

KİMLER 3 BİN LİRA İKRAMİYE ALACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

 

KAYNAK: AA, NTV
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Emekli vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirmeniz için son 15 gün.
    Cevapla
  • RTE 1 ay önce Şikayet Et
    Sen kimi tehtit ediyorsun ulannn yunan oglu yunan
    Cevapla
  • metin 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşları son yıllarda %50 eridi. Emekliler yılı böyle olacaksa vay halimize. emekli maaşları öyle düşük ki emeklilik diye birşey kalmayacak bu gidişle.
    Cevapla
  • Mehmet KARA 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı müjde? Markette üç bin lira ile sadece bir poşet dolar. Emekliyi aşağılayan bu sadakanın bedeli yakında görülecek. Emekli sadaka değil, gasbedilen hakkını istiyor.
    Cevapla
  • Bitmediniz 1 ay önce Şikayet Et
    Ülke savas durumunda, depremin yarasi belli... Ben de emekliyim cok sukur, zamaninda isten cikip ise gittik. Oy vermessen verme, oy verdiklerin sana bu parayida veremez. Burada bos bos yorum yapmayin, herkes biliyor ki Akp yapamassa digerleri hic yapamaz, birakin blöf yapmayi, benden önce gider oy verirsin
    Cevapla
  • mustafa emer 1 ay önce Şikayet Et
    yazık çok yazık
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Geldiğimiz durum bu artık hayat şartları çok çok kötü asgari ücretle Emekli maaşı ile geçinmek mümkün değil artık çocuk varsa çocuk okutuyorsan Allah yardımcın olsun Hayatım da ilk kez kıyafetlerimizi ayakkabılarımızı ikici elden almaya başladık geldiğimiz durum bu seçimden sonra daha zor günler gelecek gözüküyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle