Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstihdam oranımız yüzde 49'luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz.

GİRİŞ 11.03.2024 13:48 GÜNCELLEME 11.03.2024 14:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK'in yayınladığı Şubat ayı işsizlik verileri sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yılmaz istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyesini gördüğünü belirtti. Yılmaz şunları dedi: 

BEKLENTİLERDEN İYİ PERFORMANS

Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre; Ocak ayı işsizlik verileri, Aralık ayına göre bir miktar artış gösterse de OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans göstererek %9,1 olarak gerçekleşmiştir.

İSTİHDAM ORANI ZİRVEDE

İstihdam oranımız da %49’luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Özellikle kadın istihdamındaki artışla birlikte toplam istihdamımız 32 milyon 222 bin kişiye ulaşmıştır. İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derce önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Heykel 1 ay önce Şikayet Et
    Muhtarlari gundemden kaldirin koylerde olsun yeter onca maas muhtarLara yazik belediyecilik dururken
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarına seyyanen zam
    Cevapla
  • selim 1 ay önce Şikayet Et
    doğru muhtarlar istihdam seviyesini çok yükseltiyorlar
    Cevapla
  • VatandaşM 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım OVP kapsamında yaptığınız 1,20 oran konut kredisi ne zaman verilecek?
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bir uyu 6 ay sonra uyan bir daha bakalım.
    Cevapla