Fitch sonrası borsada yükseliş! İşte kritik seviyeler...

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırması piyasalarda yükseliş beraberinde getirdi. BIST 100 endeksi güne yüzde 2,28 yükselişle 9 bin 363 puandan başladı.

GİRİŞ 11.03.2024 14:34 GÜNCELLEME 11.03.2024 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Cuma günü açıkladığı kararda, Türkiye'nin kredi notunu "B"den B+"ya yükseltti.

Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. 

Kararın ardından piyasalarda haftanın ilk işlem gününde pozitif hava esti.

BIST 100 endeksi güne yüzde 2,28 yükselişle 9 bin 363 puandan başladı. 

Ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, borsada kısa vadede teknik seviyeleri açıkladı. Yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. 

"BORSADA TREND YUKARI"

"Fitch kararı sonrası piyasalardaki alıcılı açılış sürpriz olmadı" diyen Turgut, dengelenmeye çalışan bir piyasa olduğunu belirtti. 9 bin 400 ve 9 bin 450 puan seviyelerinin kritik olduğuna işaret eden Turgut, bu seviyelerde kısa vadeli satışın olabileceğini vurguladı.

Borsada temettü dönemi olduğuna dikkat çeken Turgut, "Yatırımcılar alım iştahlarını temettü dönemi sonrasına saklamalı" dedi. Orta vadede piyasanın yönünün yukarı olduğunun altını çizen Turgut, "Enflasyon oranının düşeceğini varsayarsak yılın ikinci yarısından itibariyle faiz oranlarının aşağıya çekileceğini ve borsaya daha yüksek para girişi olacağını öngörebiliriz" diye konuştu. 

Fitch kararı sonrası borsada yabancı girişinde bir ivmelenme olacağına dikkat çeken Turgut, enflasyonla mücadelede kararlı duruşun ve diğer alanlarda uygulanan ekonomi politikalarıyla beraber not artışlarının gelmeye devam edeceğini, bu durumun da yabancı girişini artıracağını vurguladı. 

ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Ons altında 2 bin 50 ve 2 bin 100 dolar aralığının destek seviyesi olduğunu ifade eden Turgut, "Bir miktar gevşeme olabilir ama yükseliş devam edecek" dedi.

Altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Turgut, altın pozisyonlarını korumaları gerektiğinin altını çizdi. "Kısa vadede bekle-gör politikası uygulanmalı" diye konuştu. 

Yeni alımlar için ise aşağı yönlü düzeltmelerin beklenmesi gerektiğini belirten Turgut, ons altında yüzde 10'luk bir yükseliş olduğunu ve mutlaka kar satışı gelebileceğini vurguladı. Dolar/TL'nin yönünün altın kadar önemli olduğunun altını çizen Turgut, gram altın için dolar kurunun seviyesinin oldukça önemli olduğunu hatırlattı. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 6
  • mahmuthan 1 ay önce Şikayet Et
    tekrar düştü.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sonra çöktü, yapısal bir şey yapılmıyor, kamuda tasarruf yok, doları anca durdurdunuz, kimse yemiyor artık!
    Cevapla
  • Afk 1 ay önce Şikayet Et
    Aselsan neden düşer??????
    Cevapla
  • Hamit 1 ay önce Şikayet Et
    BIST100 operasyon yiyor. Her zaman ki hareketler. Endeks birkaç hisse üzerinden yükseltilerek endeks mühendisliği yapılıyor. Bu kadar başıboş bir sistem ancak bizde olur. Birilerinin elinde oyuncak olmuş koskoca ülkenin borsası.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki doğru politika meyve veriyormuş. Hükümetimizi ve bakanımızı tebrik ediyorum. Biz bu not artışını hak ettik. Reisimiz ve Şimşek abimiz ekonomi yönetimin başında olduğu müddet, daha nice not artışları gelir. Buna inancım tam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle