İş dünyasından Fitch açıklaması: Türkiye'nin hak etiğinin çok gerisinde

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Karar sonrası iş dünyasından da karara ilişkin değerlendirmeler geldi.

İş dünyasından Fitch açıklaması: Türkiye'nin hak etiğinin çok gerisinde
İş dünyasından Fitch açıklaması: Türkiye'nin hak etiğinin çok gerisinde
GİRİŞ 09.03.2024 14:59 GÜNCELLEME 09.03.2024 15:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şekip Avdagiç

Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükselttiğini hatırlatan Avdagiç, şunları paylaştı:

“Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükseltmesi, Türkiye’nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır. Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu 'en kısa zamanda' başarabiliyor olmamız lazım. Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da -Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da- bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir.”

ASKON BAŞKANI AYDIN: GÜVEN EKONOMİSİN BİR TEZAHÜRÜ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmasını sıkılaştırma politikası ve güven ekonomisinin bir tezahürü olduğunu belirtti.

Orhan Aydın

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti:

Ekonomi güvenli limanları sevdiği gibi dalgalı olmayan düz bir limanda seyir almayı da sever. Türkiye 2023 Haziran ayından bu yana ekonomideki rota değişikliği ile birlikte mali sıkılaştırmayı temel alarak açıkça mesajlarını vermiş, bu yönde atılan adımlar ve kararlı bir duruş sağlanması da güven ekonomisini doğurmuştur.

OVP hedefleriyle uyuşan politikaların sürdürülür olması ve ekonomi politikalarına ilişkin, tasarruf, sıkılaştırma ve beraberinde kontrollü büyüme hedefi iç ve dış piyasalarda güven ortamını sağlamıştır. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in kredi notunu artırmasını ve görünümü pozitife çıkarmasını bu adımlara bağlayabiliriz.

Bu çerçevede belirlenen hedefler doğrultusunda taviz vermeden, sapmalara uğramadan yürütülecek ekonomi politikaları 2-3 yıl içerisinde gaye edilen sonuçları doğuracak ve arzu edilen düzlüğe hem enflasyon olsun hem de faizler noktasında olsun gelinecektir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye coni Toni Hans siyonist istediği faizi elde edip pofpofluyorlar hep algı çarşı pazarda fiyatmi düştü tövbe kuyruklar daha fazlalaştı
    Cevapla
  • Süleyman Akyürek 1 ay önce Şikayet Et
    Nasıl bir güven oluşmuş bu fist teskilatinda. Bizde hiç bir güven oluşmuş degil
    Cevapla
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    siyonist'in isteğine uygun ya onların düşmanlığı için iyi.
    Cevapla
  • Dede 1 ay önce Şikayet Et
    Petrol kuyusu acin ne duruyouz büyük paralar kuyuy yatirirsak 100 geri alırız
    Cevapla
  • Qwerty 1 ay önce Şikayet Et
    Ben borsaya bakarım fich mich hikaye borsa çökmüş durumda milletin parasını balinalar yiyor. İki saat yeşil kalamıyor. Hergün bist30 da 4-5 hisseyi aşırı yükselterek bist i yeşil tutuyorlar o hisseler ertesi gün çıkılıyor. Ekonomi böylemi iyiye gidiyor. Eğer iyiyse borsadaki oyunları durdurun. Borsayı denetleyen yasa yokmu. Aynı saniyede tüm aracı kurumlar nasıl satışa geçiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle