İngiliz ekonomistten Türkiye açıklaması: 'Hak edildi'

Merkezi Londra'da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin seçimlerden beri görülen politika düzenlemesi açısından 'hak edildiğini' kaydetti.

İngiliz ekonomistten Türkiye açıklaması: 'Hak edildi'
İngiliz ekonomistten Türkiye açıklaması: 'Hak edildi'
GİRİŞ 09.03.2024 13:10 GÜNCELLEME 09.03.2024 13:14
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ash, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"ZAMANLAMA İLGİNÇ"

Not artırımının seçimlerden bu yana görülen politika düzenlemesi açısından "hak edildiğini" ifade eden Ash, enflasyon verisi ile lira ve rezervler üzerindeki baskı nedeniyle piyasaların son birkaç haftadır Türkiye çevresinde gergin olduğu göz önüne alındığında "zamanlamanın ilginç" olduğunu belirtti.

Fitch Ratings, bugün Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, notun yükseltmesinin Haziran 2023'ten bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığını yansıttığı, görünümünün pozitife çevrilmesinin de tutarlı makro politika duruşuna ve Türkiye enflasyonunda önemli düşüşe işaret ettiği aktarıldı.

BAKAN ŞİMŞEK: KREDİ NOTUMUZ DAHA DA YÜKSELECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in kredi notu kararını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi. Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • millet sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah en kısa zamanda dünyanın en güçlü ekonomisi oluruz.
    Cevapla
  • Hakki 1 ay önce Şikayet Et
    İlginç
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kemal Sunal Zübük filimdeki gibi bir yerde bir telefon geldi, aslında o telefon hiç biryerden gelmemiş, halkı kandırma taktikleri biri
    Cevapla
  • Milliyetçi 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Şimşek halk kendi kendini seçimden sonra herşeye zam gelecek diye odaklamış piyasaya müdahale edilmesi lazım milletimiz kendi kendine olmayan zamlar üretip buna da kendini inandırıyor sürekli sonra da niye herşey e zam geldi diyor
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Eyvah eyvah yine korktum.niyeki bu övgü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle