Hindistan, yapay zeka teknolojisine yaklaşık 1,2 milyar dolar ayırdı

Hindistan, ülkede yapay zeka teknolojisinin daha etkili şekilde kullanılabilmesi için geliştirilen yeni girişime ayrılacak yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bütçeyi onayladı.

Hindistan, yapay zeka teknolojisine yaklaşık 1,2 milyar dolar ayırdı
Hindistan, yapay zeka teknolojisine yaklaşık 1,2 milyar dolar ayırdı
GİRİŞ 09.03.2024 09:10 GÜNCELLEME 09.03.2024 09:10

indistan hükümeti tarafından ulusal düzeyde bir yapay zeka girişimine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, yapay zeka inovasyon merkezi kurulması ve yapay zekaya ilişkin girişimlerin desteklenmesini içeren söz konusu girişim kapsamında yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bütçenin onaylandığı kaydedildi.

Girişimin “Hindistan’ın teknoloji egemenliğini sağlamayı” amaçladığı belirtilen açıklamada, girişim için “Ülkenin demografik getirisinden faydalanmak için istihdam fırsatları yaratacak.” ifadeleri kullanıldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda gelişmeyi, “Teknoloji ve inovasyon için dönüm noktası niteliğinde bir gün.” olarak tanımladı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.