BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı!

BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.

BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı!
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı!
GİRİŞ 08.03.2024 15:31 GÜNCELLEME 08.03.2024 17:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarının 2023 net gelirlerinin yüzde 15'ini nakit temettü olarak ödemelerine izin verdi. Bloomberg'de yer alan habere göre karar sonrası bankacılık endeksi İstanbul'da yüzde 2,1 artışla 9.911,3 puana yükseldi ve iki günlük kazancını yüzde 7,3'e çıkardı. Türk bankalarının net gelirleri 2023'te rekor bir artışlar 620,5 milyar liraya (19,4 milyar dolar) yükselmişti. BDDK bu kararla üst üste ikinci yıl da bankaların gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmaya izin vermiş oldu. 

Şirketlrin dönem içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortakların pay dağıtımına temettü adı veriliyor. Borsada işlem gören şirketlerde temettü nakit veya hisse senedi şeklinde dağıtılabiliyor. Nakit olarak ortaklara ödenen temettülerin yanında bedelsiz sermaye artırımı karşılığında senet olarak da temettü veriliyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    diyelimki senin 100 tl var. gidiyorsun manava 100 liralık alıyorsun parayı elden veriyorsun.manavcı amca o 100 lirayla kasaptan alış veriş yapıyor.kasap amca kazandığı 100 lirayla markete gidiyor.100 liranın değeri hiç değişmiyor bakın.şimdi seneryoyu başa alalım 100 liralık alış veriş yapalım manavdan kredi kartına çektirelim.banka diyelimki 5 lira komisyon alsın.100 lira oldumu 95 tl
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz ve bsmv yükseltildi ve halka yüklendi; kredi kart borçlari nasıl şişti zannediyorsunuz
    Cevapla
  • halıl 1 ay önce Şikayet Et
    kamu bankaları temettü dağıtmıyor..gelırlerınıdsğıtması lazım..hep cebe olmaz.. hıssedarlarına dağıtması gerekır..geç kalınmış bır karar..
    Cevapla
  • cevdet 1 ay önce Şikayet Et
    devlet vergiyi artırmalı pos komisyon oranlarını %50 düşürmeli piyasada tek kazanan banka
    Cevapla