Koca: Türkiye yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

MÜSİAD Kadın Kolları Başkanı Meryem İlbahar Koca, kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 26'dan yüzde 37'ye yükseldiğine dikkat çekti. Koca, kadının istihdamdaki yerini artırmak için hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

GİRİŞ 08.03.2024 15:06 GÜNCELLEME 08.03.2024 16:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Kadın Kolları Başkanı Meryem İlbahar Koca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Koca yaptığı açıklamada, kadının toplumdaki ve iş hayatındaki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kadın istihdamının artırılması noktasında hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

"TÜRKİYE YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLACAK"

Kadınların son dönemlerde özellikle iş hayatında artan aktif rolünü görmezden gelmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Koca, "İşgücüne katılım oranına baktığımızda yüzde 26'dan yüzde 37'lere yükselen bir grafik karşımıza çıkıyor. Bu durum bizleri heyecanlandırdığı gibi hedefi daha yükseklere çıkarma noktasında teşvik de ediyor" diye konuştu.

Kadınlara iş ve sosyal hayatta temas etmek ve cesaretlendirmek istediklerini belirten Koca, kadın girişimciliği için köprü görevi üstlendiklerini ifade etti. Kuluçka Merkezi projelerini hatırlatan Koca, iş geliştirme projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerinin altını çizdi. "Diğer STK'larla da el ele vererek işgücünü artırmak için çabalayacağız" dedi.

Kadın girişimci sayısını artırmak için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Koca, ev hanımlarını da istihdam piyasasına katmak için projeler geliştirdiklerini söyledi. "Dönüşüm Evden Eğitim Anneden" projesini yakın zamanda hayata geçirdiklerine işaret eden Koca, "Bu proje kapsamında eğitim programları düzenliyoruz. Ev içerisinde üretim yapan kadınlarımızın ticarete atılması için köprü görevi görüyoruz" dedi. 

TÜRKİYE YÜZYILINDA 23 KADIN

Kadınların cesaretlendirilmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Koca, bu kapsamda Türkiye'nin gelişmesinde ve büyümesinde büyük katkıları olan kadınların yaşam hikayelerine yer verdikleri bir kitap hazırladıklarını anlattı. 

Koca, "Hazırladığımız bu kitap umarım kadınlarımıza yeni ufuklar belirlemesinde öncü olur ve belirledikleri rotalarda rehber olur. Bizler de Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi inanıyoruz ki 'Tükiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı' olacaktır. Türkiye’nin gücü, kadınların gücüdür." diye konuştu.

IAS’24 12 EKİM’DE DÜZENLENECEK

Koca, 2022 yılında MÜSİAD Kadın’ın büyük etkinliklerinden biri olan IAS – Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin ikincisini bu yıl 12 Ekim’de düzenleneceğini söyledi.

Koca, “Genel Başkanımız Mahmut Asmalı döneminde 2022 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Farkındalık Zirvesi, IAS’24’nin bu yıl ikincisini Ekim ayında gerçekleştiriyor olacağız. Zirvemizde özellikle kadınlarımızın ticaretlerini geliştirecekleri iş birlikleri ve fırsatların ne olduğuna, uluslararası ihracatlarını geliştirmeye yönelik nelerin yapılabileceğine dair konuları ele almaya özen göstereceğiz." diye konuştu.

Zirvenin bu yılki teması Girişimcilik ve Ticari Fırsatlar olacak.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 13
  • Sehl 1 ay önce Şikayet Et
    Çalışan çiftlerin kazançları sınırlandırılmalı, o zaman bakalım memur evlenirken yine eşinin memur olmasını isteyecek mi? Ev hanımlığına yapılmış en büyük haksızlığın ismi çalışan kadın teşviğidir, yine en büyük ahlaksızlığın nedenlerinden biride burda yatmaktadır.
    Cevapla
  • Derani 1 ay önce Şikayet Et
    Yeşil masonlardan da bu beklenir...
    Cevapla
  • Bursa 1 ay önce Şikayet Et
    Kadınların da istihdama dahil edilmesinin sebebi, işverenler için daha ucuz iş gücü demek. Onların amacı kadın erkek köle gibi çalışsın. Erkeğe layıkıyla ücret vermiyorlar ve kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Yoksa geçinemiyor. Ama aile ölüyor. Millet ölüyor....
    Cevapla
  • İrfan 1 ay önce Şikayet Et
    Kadınlar yuvalarınıza dönün ve rahat edin, başka türlü gerçek manada mutlu olamazsınız.
    Cevapla
  • Haranlıyam 1 ay önce Şikayet Et
    Kadınlar çok sevinebilir ama,gidişat hiç iyi değil.Allahın emirleri hiçe sayılıyor.Kıyametin alametinden birisi bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle