Kırmızı ette sabit fiyat uygulaması Ankara’da başladı

Ramazan ayı boyunca kırmızı ette sabit fiyat uygulaması İstanbul’un ardından Ankara’da da başladı. ESK ile Ankara PERDER arasında yapılan protokol kapsamında derneğe üye marketlerde et fiyatları sabitlendi.

GİRİŞ 08.03.2024 12:59 GÜNCELLEME 08.03.2024 13:41
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) arasında yapılan protokol kapsamında ramazan ayı boyunca Derneğe üye marketlerde kırmızı et fiyatları sabitlendi. Söz konusu protokol çerçevesinde, ramazan ayında vatandaşların kırmızı eti piyasa fiyatının altında temin etmeleri için fiyatlar sabit tutulacak.

Ankara PERDER üyesi marketlerde dana kıymanın kilogram fiyatı 324 liradan, dana kuşbaşının fiyatı ise 354 liradan satılıyor. Uygulamanın başlamasıyla vatandaşlar da alışveriş için tercihlerini bu marketlerden yana kullanıyor.

ESK ile İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında yapılan protokol kapsamında ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi uygulamasına İstanbul'da da başlanmıştı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 28
  • BARBAROS 1 ay önce Şikayet Et
    Sivas geçen hafta 400 dün. Bu hafta 430 oldu. Ne imansız bir toplumuz. Ramazanda yapmayın bari
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Az artmış, çeyrek altın 1 günde 3900 den 4300 e çıktı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Muş ta kemikli et 400 tl kıyma 480 tl allah kabul etmesin inşallah
    Cevapla
  • Haydar 1 ay önce Şikayet Et
    Iğdır ilinde bir hafta arayla kiyma 380 TL den 430 tel oldu fakir fukara nasıl yaşın Allah aşkına birleri artık dur desin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kazanda et pazarında 430 TL çok kardeşim bu millet nasıl yiyecek
    Cevapla
  • yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Ankara da hangi marketler listesi açıklansın. Kaç market gezdim 460 tl den aşağı et yok. ESK ürünü yazıyor ama fiyat halen yüksek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle