Kredi kartı harcamalarında yeni rekor! Bakan Şimşek uyarmıştı

Enflasyonla mücadele çerçevesinde talebi soğutmaya yönelik atılan adımlara rağmen kartlı harcamalar hız kesmedi. Banka kartı ve kredi kartı işlemleri tutarı geçen hafta yüzde 15 artışla 262,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

GİRİŞ 08.03.2024 10:52 GÜNCELLEME 09.03.2024 09:48
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Kredi kartı harcamalarında rekor serisi sürüyor.

Merkez Bankası verilerine göre banka kartı ve kredi kartı işlemleri tutarı 1 Mart ile biten haftada önceki haftaya göre yüzde 15 artışla 262,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

Kartlı harcamalarda vergi ve BES ödemeleri 9,6 milyar lira artış gösterdi. İnternet üzerinden kredi kartı ile yapılan alışverişler ise 15,6 milyar TL yükseldi. Top

İnternet dahil, vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 139,5 artış ile yükselişe devam etti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN LİMİT UYARISI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların kredi kartı limitlerine uyarı yapmıştı. Şimşek, "Limit belirlerken gerçekçi beyan ve belgeye dayalı olması, bu limitlerin bütünlük arz etmesi önemli. Yani her banka kendi kafasına göre bir limit belirlememeli. Önümüzdeki dönemde sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Uluslararası kurallar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Ayaz 1 ay önce Şikayet Et
    Herkez aynı harcıyor sorun fiyatlar aynı değil
    Cevapla
  • Insanlarda para yok 1 ay önce Şikayet Et
    Neden kartla harciyorlar diye dusunmeli empati kurmalilar, keyiften harcamiyorlar cunku artik insanimizda para kalmadi yok tukendi kartla yasiyor insanlar baska careleri yok eskiden borc alinirdi artik kimsede yokki borc versin yarinin ne olacagi belli degil
    Cevapla
  • Birisi 1 ay önce Şikayet Et
    Bankada nakit param var fakat her gün cebimde tomarla para tasiyamam. Çünkü çektiğin bir tomar para 1 gün yetmiyor. Mecburen banka kartıyla ödüyoruz. Saçmalamayın, enflasyonu düzeltin, insanları karta mecbur bırakmayın.
    Cevapla
  • Abdullah Kemal 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yapsın millet. Zam gelmeden alalım anlayışıyla kartla alışverişini yapıyor. Bir ay sonra ödüyor. O arada da aldığı ürünlere çoktan zam gelmiş oluyor. Fiyatlar yerinde dursa bu çılgınlık olmaz.
    Cevapla
  • Rıza 1 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartıyla ekmek alan insanlar var. kendim görüyorum hangi önceden bahsediyorsun bastakiler görevlerini bıraksa yenim ederim yardımcılar daha iyi yönetir ülkeyi
    Cevapla
  • Samet er 1 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartlarına dokunmayın. Özellikle taksitlere. Elektronik ve bilgisayar malzemeleri gibi eşyalara peşin fiyatına 18 taksit gelmeli. Bir ekran kartı 100000 tl, bilgisayar toplamaya kalksan 250000 tl. Taksit sayısı 36 aya çıkmalı
    Cevapla
  • blob 1 ay önce Şikayet Et
    100 bin TL lik ekran kartı ile derdin oyun oynamak bir iş yapacak değilsin, ben demiyorum ki her şey ucuz ve durum iyi, ama karşındakiler de enayi değil 30 40 bin TL den başlayan canavar gibi oyun makinaları keza 25 bin TL den başlayan konsollar var, al, işini görür
    Cevapla
  • Ddd 1 ay önce Şikayet Et
    Yüzde 60 enflasyon olan bir yerde peşin fiyatına 18 taksitin mümkün olduğu bir evren yok... ayrıca bir bilgisayar ne 250si yahu. 50 bine süper bilgisayar alınır. Hayırdır. Yapay zeka mı ürettin de çalıştırıyosun.
    Cevapla
  • Ceyhun gül 1 ay önce Şikayet Et
    Marketlerden 1500-2000tl den aşağı çıkamıyorsun. Aynı şekilde 2 sene önce 500 tl ödediğin vergi bu sene 2000 tl. Geçen sene 1000 küsür tl ödediğin benzin bugün 2500 tl. Geçen sene 220 tl ye alınan kıyma bugün 550 tl. Geçen ay 30 tl ye alınan muz bu ay 46 tl. Önce bu kadar artışın önüne geçin, marketlerde hergün fiyat etiketi değişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle