Savunma sanayiinden gençlere istihdam müjdesi

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, “Türkiye Yüzyılı Savunmanın Yüzyılı olacak. Savunma sanayiimiz gençlerimizin omuzlarında yükselecek” dedi.

Savunma sanayiinden gençlere istihdam müjdesi
Savunma sanayiinden gençlere istihdam müjdesi
GİRİŞ 07.03.2024 18:10 GÜNCELLEME 07.03.2024 18:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından ortaklaşa olarak başlatılan ve Savunma Sanayii Akademi koordinesinde organize edilen, ‘Savunma Sanayii 101 ve Savunma Sanayii 401’ dersleri başladı.

GENÇLERE İSTİHDAM MÜJDESİ

Açılış dersi konuşmasında Görgün; Savunma Sanayii 401 dersinden en üst ortalama ile mezun olan 3 öğrenciye sektörde istihdam garantisi müjdesi verdi. SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, açılış dersi konuşması kapsamında öğrencilere gerçekleştirdiği hitaplarında şunları söyledi:

“Eğitim programlarımız vesilesi ile gençlerimize savunma sanayiini tanıtmayı, bu alanda gençlerimizin bilgi birikimlerini artırmayı, geleceğin savunma sanayii neferlerini yetiştirerek nitelikli insan kıymetini sektörümüze kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün hamdolsun binlerce mühendisimiz ve bilim insanımız keşiflerini projeye, projelerini ise uygulamaya alacak bir zemine sahip. Sahip olduğumuz derinlemesine uzmanlık yapısı, yetenek ve kabiliyetler Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefimize emin adımlarla ilerlememizin en önemli teminatıdır. Yerli ve milli üretimi merkez alarak tam bağımsız savunma sanayii amacı uğruna çalışan ekosistemimizin ve geleceğimiz olan siz gençlerin ülkemizi savunma sanayii alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline getireceğinize inancımız tamdır. Elimizdeki bu güç, sıkı çalışma ve azim ülkemizi geleceğe taşıyacaktır.”

Savunma Sanayii 101 dersi kapsamında; mühendislik fakültelerinin 1. ve 2. sınıf öğrencilerine savunma sanayii ekosisteminin tanıtılması, sektörel ilgi ve bilgi birikimlerinin artırılması ve kendi yeteneklerini keşfederek gelecek planlamalarında destek sağlanması hedefleniyor.

Savunma Sanayii 401 dersi kapsamında; mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine hem savunma sanayiinin tanıtılması hem de geleceğin savunma sanayii neferlerinin yetiştirilerek, nitelikli insan kıymetinin sektöre kazandırılması amaçlanıyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • 1453 1 ay önce Şikayet Et
    Devletin konyanın beyşehir ilçesine sahip çıkması lazım çok deli ustalar var ama sanırım devletin bu yöreden haberi yok sanırım
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 1 ay önce Şikayet Et
    Savunma sanayiimizi. Devlet politikası yapmaliyiz ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi. Geliştirme ligiz
    Cevapla