Mehmet Şimşek: Zorunlu afet sigortasını getirmek istiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmek istediklerini belirtti. Şimşek, uygulanan program sayesinde Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler grubuna girebileceğini söyledi.

GİRİŞ 07.03.2024 16:37 GÜNCELLEME 07.03.2024 17:27
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te "DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması"nın ödül töreninde konuştu.

Bakan Şimşek, "Düşük tek haneli enflasyon öngörülebilirliği artırıyor, kaynakların verimli alanlara yönelmesini sağlıyor. Bu sene uygulanan program sayesinde Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek." dedi.

DASK bünyesindeki deprem teminat havuzuna finansal güvence sağlandığını dile getiren Şimşek, "2023 itibarıyla zorunlu deprem sigortası poliçe sayısı yaklaşık 11,7 milyon. Teminat tutarı ise yaklaşık 3,7 trilyon liraya ulaşmış durumda. Adı da zorunlu sigorta ama sigortalık durumu hala düşük. Bu zorunlu sigorta önemli bir temel taşı, bunun üzerine ilave adımlar atmamız gerekiyor." diye konuştu.

ZORUNLU AFET SİGORTASI

İklim değişikliğine ve yol açacağı afetlere karşı dirençli şehirlerin kaçınılmaz bir öneme sahip olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"İklim krizi bir realiteyse bizim ona bir hazırlık yapmamız lazım. Yeşil dönüşüm de hazırlığın bir parçası. Bu yıl içerisinde, 2024'ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi düşünüyoruz. Deprem sigortasının kapsamı çok dar. Sadece binaları kapsıyor, afet sigortası ise bütün diğer riskleri de kapsamış olacak. 2000 yılında iyi bir reform yapılmış, zorunlu deprem sigortası getirilmiş, şimdi biz bir adım daha öteye geçip iklim değişikliğini de dikkate almamız lazım. Doğal afetlerin sıklığını artırma riskine karşı tedbir olarak, şimdi 'zorunlu afet sigortası yapacağız' diyoruz. 12. Kalkınma Planımızda bu düzenleme de yer alıyor. Ev eşyası dahil diğer bütün boyutlarıyla riskleri kapsamış olacak. Böylece ülkemizin sigortacılık oranı artmış olacak."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Fikri ince 1 ay önce Şikayet Et
    Zorunlu dask var alınan paralar ne oluyor vatandaşın sırtında yeterince yük var zaten
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Millet yemeye ekmek bulamıyor birde sigorta parasi öyle mi siz seyyanen zam vermeyin bakalım
    Cevapla
  • Laz53 1 ay önce Şikayet Et
    Niye depremde evin yıkıldığı zaman devlet nerde diye bağırıp çağırıcan devlet nasıl kalkıcak bu islerden bekara karı boşamak kolay ha oyla tehdit ediyorsun o da senin tercihin.Lgbt yi chp gibi Dem leneceksen vahki vah.
    Cevapla
  • Ömer Genç 1 ay önce Şikayet Et
    Helal haram girdi birbirine bu ne ya... Zorunlu zoraki zorunda...
    Cevapla
  • Ömer Genç 1 ay önce Şikayet Et
    Zorunlu sigorta kimin cebine girecek...
    Cevapla
  • Kerem 1 ay önce Şikayet Et
    Türkçesi, DASK primleri az geliyor bunu artıralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle