Türkiye, denizde ve karada petrol arayacak! İmzalar atıldı

Enerji Bakan Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile petrol ve doğal gaz alanında işbirliğini geliştirmek üzere hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladıklarını bildirdi.

Türkiye, denizde ve karada petrol arayacak! İmzalar atıldı
Türkiye, denizde ve karada petrol arayacak! İmzalar atıldı
GİRİŞ 07.03.2024 17:24 GÜNCELLEME 07.03.2024 17:26
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Somalili mevkidaşı Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik görüştüklerini belirtti.

Bayraktar paylaşımda, "Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında ikili işbirliğini geliştirmek üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladık. Bu anlaşma ile Somali'nin sahip olduğu kaynakları Somali halkına kazandırmak üzere ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin Afrika Boynuzu'ndaki varlığını enerji alanındaki yeni işbirlikleri ile güçlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Ufku gör 1 ay önce Şikayet Et
    Anlaşma yapıldı artık Somali'nin varlıklarına taşaronluk yapıp yüksek fiyattan okutulmasın balıkesir tarım ve hayvancılığı ölünce çiftlikler bir bir Afgan lübnan Suriyeli iş insanlarına yüksek fiattan satıldığı söyleniyor ülkem elim den kayıyor hissine kapılmak istemiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ne demek istiyorsun Fransa'daki bütün uçak fabrikaları bir tek şahsa ait onu niye konuşmuyorsun
    Cevapla
  • Zakir 1 ay önce Şikayet Et
    Kime faydası var vatandaşa mı özel şirketlere mi
    Cevapla
  • Yusuf Cirit 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bulunur. Somali çok fakir kalmış bir ülke. Türkiye sömürmez. Kazan-kazan uygular. Eğer petrol çıkarsa çok iyi olur.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 ay önce Şikayet Et
    bu somali cumhurbaşkanının oğlu kaza yapmıştı, bir vatandaş ölmüştü ne oldu ona?
    Cevapla
  • Delinin biri 1 ay önce Şikayet Et
    Aile tazminatta anlaştı...bu seni tatmin edermi yoksa buradan bi yere mi yürüyeceksin.....!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle