Rekor kıran altından önemli uyarı! Uzman isimden önemli uyarı

Altın fiyatlarında tarihi zirveler görüldü. Ons altın tarihinde ilk kez 2 bin 150 doların üzerine çıktı, gram altın 2 bin 200 lirayı aştı. Ekonomist Üzeyir Doğan, yatırımcıları al-sat noktasında uyardı. "Temkinli olun" dedi.

GİRİŞ 07.03.2024 14:32 GÜNCELLEME 07.03.2024 14:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,8 artışla 2 bin 146 dolardan günü tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Bugün de yükseliş eğilimine devam eden altının ons fiyatı 2 bin 161 dolara çıkarak yeni zirve yaptı.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, altında yükselişin devam edeceğine işaret etti. Yatırımcıları özellikle al-sat noktasında uyardı. "Temkinli olun" dedi.

ALTIN YATIRIMCISINA ÖNEMLİ UYARI

Kripto piyasasındaki yükseliş ve Fed'e dair beklentilerin iyimserleşmesi ile altında yeniden yükselişin başladığını belirten Doğan, ons altının yıl başından beri getirisinin yüzde 4,5, gram altının ise yüzde 12,5 olduğunu ifade etti.

Doğan, "Altın fiyatlarında uzun vadede yükseliş beklemekle beraber yatırımcıların temkinli yaklaşması kanaatindeyim çünkü Fed, faizleri hemen indirecek beklentisi fazla iyimser bir bakış açısı. Cuma günü ABD'de açıklanacak istihdam verisi bu açıdan oldukça önemli. Eğer bu taraf da güçlü bir veri gelirse altın fiyatlarında düzeltme görebiliriz" diye konuştu. 

Kısa vadeli al-sat yapan yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirten Doğan, altın fiyatlarındaki düşüşler ve yükselişlerin aksiyon almak için çok fazla fırsat sunmayacağının altını çizdi. "Orta ve uzun vadeli yatırımcılar mevcut pozisyonlarını korumalı" dedi.

Ons altında bin 900 dolar seviyelerinin uzak olmadığını ifade eden Doğan, bu düşüşün gram tarafına yansımasının sınırlı kalacağını belirtti. "Düşüşün ardından 2 bin 300 ve 2 bin 400 dolar seviyelerine doğru bir yükseliş olması mümkün. Dolar kurunun da 38 liraya yükseleceğini varsayarak, gram altında yıl sonu gelinebilecek seviye tahmin edilebilir" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 19
  • SELÇUK 1 ay önce Şikayet Et
    Abi işte hayat çok farklı , biri yükselsin diye dua ediyor , kimisi borcu var nasıl olacak bu iş diyor , valla suyu çıktı bu dünyanın Allah yardımcısı olsun borcu olanların biran önce ödenir inşallah .
    Cevapla
  • Qwerty 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyada ons fiyatı artıyor ülkemizde maşallah dolarda tutulmuyor altın enflasyon yükselmeye devam tam gaz
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    Altın borcum var bu halde nasıl ödenecek bilmiyorum. Kim bunlarla oynuyorsa belalarını bulsun.
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Altın şuna değerinin çok çok altında
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 ay önce Şikayet Et
    ye-hudinin BORÇ senedi olan BANKA NOT (TL/DOLAR/EURO) ları bırakıp ! Dinimize uygun olan ALTIN ile ticaret yapmalıyız ! Dünyanın en borçlu milleti ye-hudiler sadece amerika üzerinden dünyaya 34 trilyon dolar borçlular ve karşılığı YOK !
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sen şimdi altının da ithal ve dolarla fiyatlandığını da bilmiyorsun yani. Aç bak tüm para birimleri karşısında para birimimiz değer kaybediyor. Git mercedeslerini somaliden al o zaman. Ben mi aluyorum yahudiden malları. Ağzınız başka eliniz başka iş yapıyor sizin. Ona buna yahudi der en çok onlara hizmet edersiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 ay önce Şikayet Et
    çoğu yerde kelime fitresine takılıyor ! ye-hudi de aynı şey işte ! Anladın sen onu
    Cevapla
  • Benm adım hiçkimse 1 ay önce Şikayet Et
    Yehudimi suna kisaca yahudi desene mubarek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle