Para transferlerine sıkı takip! 'Kira' ve 'diğer' seçenekleri incelemede

Bazı kişiler para transferlerinde EFT masrafı ödememek için 'kira' seçeneğini işaretliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu duruma el attı. Transfer sırasında ‘kira’ ve ‘diğer’ olarak işaretlenen hesapları incelemeye aldı. İşte detaylar...

Para transferlerine sıkı takip! 'Kira' ve 'diğer' seçenekleri incelemede
Para transferlerine sıkı takip! 'Kira' ve 'diğer' seçenekleri incelemede
GİRİŞ 06.03.2024 18:02 GÜNCELLEME 06.03.2024 18:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kira, bireysel, konut, yatırım ve diğer... Para gönderiminde birçok seçenek sunuluyor. Ama bu seçenekler kimi zaman doğru yerde kullanılmıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı para transferlerini mercek altına aldı. 'Kira' ve 'diğer' seçeneği yapanları incelemeye almaya başladı. 

EFT üzerinden para transferi yaparken kişiler bazen kuralları hiçe sayıyor. Transfer masrafı ödememek için kira seçeneğini seçiyor. Eğer ödemeyi böyle yapıyorsanız ev sahibi olmadığınızı ispatlamak zorunda kalabilirsiniz.

''İNCELEME RİSKİ OLUYOR'' 

Bir kişiden dönem dönem para geliyorsa ve EFT seçeneğinde ‘kira’ seçiliyorsa Maliye Bakanlığı tarafında bir kira geliri elde etme durumu söz konusu oluyor ve incelemeye alınma riski oluyor. 

''KİRACI TRANSFERİ GİZLEMEK İSTİYOR'' 

Bunun tam tersini yapanlar da var. Kiracılar 'diğer' seçeneğini tıklayarak her ay düzenli bir şekilde yaptığı ödemeyi gizlemek istiyor. Düzenli bir para girişi var ve 'diğer' seçeneği yazıyor. Bunun kira olma ihtimali yüksek denilerek bu kişiler de inceleme altına alınmaya başladı. 

PARA TRANSFERİNDE EN ÖNEMLİ HUSUS 

Para transferi sırasında yapılması gereken bir diğer husus ise açıklama bölümünün doldurulmasıdır. Bir harf veya nokta konularak gönderilebiliyor. Daha sonradan kişi borcunu iade etmediğinde ''ben sana borç verdim bu parayı iade et'' dediği durumda soluk mahkemelerde alınıyor. 

KAYNAK: MİLLİYET
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    nakliyeci esnafın KDV oranı toplu taşımadaki gibi %1'e düşürülmeli
    Cevapla
  • KILIC 1 ay önce Şikayet Et
    Vergiye de yüzde 25 zam istiyoruz. Kira sorununu çözecez derken kiralayacak ev kalmayacak. Ben kiracıyım, vergi son kullanıcıya kalıyor her mal veya hizmette. Bu kira geliri vergisi de bizim kiralara zam olarak gelecek gibi. Hayırlısı.
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    okuyan ya da askerdeki çocuğumuza harçlık gönderiyoruz, veya başka bankadaki kendi hesabımıza para gönderiyoruz açıklama kısmına seçeneklerden diğer ya da eğitim seçeneklerini seçmek zorunda kalıyoruz. Bunlardan bile bankalar ücret alıyor. Bu acımasız ve soygun düzenine son vermelidir devlet. Bankaların havadan - sudan bu şekilde milyonlar hatta milyarlar kazanıyor.
    Cevapla
  • Bireysel nakliyeci 1 ay önce Şikayet Et
    Nakliyeci esnafın diğer nakliyeci esnafa fatura kesme yasağından vazgeçmeli ?vergi kaybına yol açıyor
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Vergilere cezalarada yüzde 25 mi yapmışlar zammı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle