İşte gram altın hesaplaması... Yıl sonunda kaç lira olacak?

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş, altın fiyatlarına ilişkin hedefleri paylaştı. Peki yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

GİRİŞ 06.03.2024 14:29 GÜNCELLEME 06.03.2024 16:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, ABD'de faiz indirimlerinin haziranda başlayacağı beklentileri ve Orta Doğu'da devam eden jeopolitik risklerin de etkisiyle dün tarihi zirve seviyeye yükseldi.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,6 artışla günü 2 bin 130 dolardan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. 

Gram altın ise 2 bin 170 liraya kadar yükseldi.

Peki altın yıl sonu ne kadar olur, altım için hangi seviyeler fırsat? 

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7'ye değerlendirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Ons altının 2 bin dolar üzerinde kalıcı olduğuna işaret eden Erbaş, tahvil faizi ve dolar endeksinin geri çekilmesinin altın fiyatları için fırsat yarattığını belirtti. "Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı yılın ikinci yarısına da yaklaşılmış olması altın fiyatlarını yukarı yönlü tetikliyor" diye konuştu. 

Uzun süredir yatay seyreden ons altında 2 bin 100 doların yukarı yönlü kırıldığına dikkat çeken Erbaş, "Ons altında hızlı bir yükseliş süreci başladı" dedi.

Ons altındaki bu yükselişin gram altına da yansıdığını ifade eden Erbaş, gram tarafında ivmenin yukarı yönlü kırıldığını vurguladı. "Hem ons tarafı hem de kur tarafı gram altını yukarı yönlü destekleyecek" diye konuştu.

GRAM ALTIN YIL SONU NE KADAR OLACAK?

Erbaş, "Gram altın analizi için ons ve kurda bir beklentiniz olması gerekiyor. Ons altında yıl sonu 2 bin 400-500 dolar aralığının görüleceğini varsayarsak. Kurunda 39 TL olacağını hesap edersek. 2 bin 400 doları 31.10'a böleceğiz. Çıkan soncu da 38 kur ile çarptığımızda gram altının sene sonunda 2 bin 700 liraya yükseleceğini öngörebiliriz" diye konuştu.

Portföylerde yüzde 25-30 aralığında altın bulundurulması gerektiğinin altını çizen Erbaş, "Altın hem güvenli liman hem de enflasyon üstü bir getiri sağlıyor" dedi. Mevcut durumda 2 bin 150 liranın altına doğru geri çekilmelerin alım fırsatı olduğuna işaret eden Erbaş, "Altında devam etmek mantıklı bir seçenek ancak tüm birikimler altında tutulmamalı, çeşitlendirme yapılmalı" diye konuştu.

BORSADA DÜZELTME HAREKETLERİ TAMAMLANDI MI?

Borsada düzeltme hareketlerinin bir süre daha devam edeceğini belirten Erbaş, borsanın yerel seçimi fiyatlamaya başladığını ifade etti. "Seçim arefesinde olunması nedeniyle Mart ayında borsada düşük hacimli, alım-satım aralıklarının genişlediği bir süreç yaşanacak" diye konuştu.

Borsanın bu iki haftalık süreçte 8 bin 550 puan ile 9 bin puan aralığında hareket etmesini beklediğini ifade eden Erbaş, seçim sonrası ise borsada yukarı yönlü ivmelenme olabileceğini vurguladı. "Mevcut seviyeler uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 15
  • Mehmet Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Elestiri yapanların ana vabası sanki eskiden kilo kilo altın alıyorlardı sanırsın
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Her düğüne çeyreği hediyelik diye takıyorlardı. Habiriniz yok, yaşınız yetmiyor, eski Türkiye diye kötüleye kötüleye bitiremediniz. Eskiden temel ihtiyaçların lafı edilmezdi, ev araba alma hevesi vardı. Şimdi alsana bir ev seyredelim neyle alıyorsun.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Eski asgari ücretle aldığın çeyrek sayısıyla şimdiki tutmuyor. Düğünlere hediyelik takılırdı çeyrek. Kilo kilo altın meselesi değil. Altın dolara endeksli TL nin değeri ve güveni kalmamış. Sanırsın hükümeti savunacağım diye ne kadar saçmaladığının farkında değilsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    daha başlangıç bu, altın çok yükselecektir
    Cevapla
  • çıraklık magduru 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah çakılır altın yerinde dolarda euroda olan garibana oluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu gidişle altın,6. ayı görmeden gramı 3000 TL yi geçecek gibi
    Cevapla
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    Lira Altın 15.00.- TL yi geçti ,kaç kişi maaşıyla alabilir ki ? Ve bizim en büyük banknotumuz Avrupa'nın 5 lirasını alamıyor . her şey gıda için ama değil , gıda dışı ürünleri bir aldığımızı bir daha aynı fiyata alamıyoruz = TL döviz karşısında düşüyor , eriyor . . .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle