İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu!

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 lira olarak hesaplandı.

GİRİŞ 06.03.2024 12:07 GÜNCELLEME 06.03.2024 16:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İPA’nın Şubat ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’ yayınlandı. İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81 arttı.

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 lira olarak hesaplandı. Ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 2 bin 263 lira arttı.

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın şubat ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 114,27 artış oranı ile et-kıyma ürün fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • aziz y 1 ay önce Şikayet Et
    4 kişilik aileyiz..net.hatta ara ara torunlar geliyor ..1 ayda 1 hafta 3 kişi bende.kiracı değilim.fatura gıda giyim vs ortalamam 30/35..buna günlük 165 tl lik tütün ürünleri dahil..yani -5000 düş
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    KARA DADAŞ : İBB Yaptığı hesap bana inandırıcı gelmedi !!! İzmideki belediye çalışanlarına yüzde 30 veriyolar. bunuda işçıler kabul etmiyor. peki bu nasıl hesap. işleri güçleri fitne fesat. Allah bunları islah eylesin.
    Cevapla
  • Efe 1 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
  • kral 1 ay önce Şikayet Et
    peki 10000₺ emekli maaşı alan nerde yaşasın
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli olana kadar birşeyler yapmamış ise köyünde paşalar gibi yaşayacak
    Cevapla
  • Sertaç 1 ay önce Şikayet Et
    Köyünde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle