Merkez Bankası krediler için yeni kararını açıkladı: İhtiyaç ve otomobilde rakam değişti

Son dakika haberi... İlave sıkılaşma adımlarına yenisini ekleyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamada, "TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2'ye indirildi." denildi.

GİRİŞ 06.03.2024 08:38 GÜNCELLEME 06.03.2024 09:06
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları attı.

İHTİYAÇ KREDİLERİNDE BÜYÜME SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

Yapılan duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilen duyuruda, "Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır." ifadesine yer verildi.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 22 Şubat'taki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Ahmet Aksoy 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar çok, faize bulaşmak isteyen var mış hem de burada!
    Cevapla
  • Misafir2 1 ay önce Şikayet Et
    Evet iş yeri açmak için kredi çekmek istedik. Sonuçta bu devlete millete halkımıza bir hizmet vermek için. Istedigimiz tutar çok değildi ama yarısı veriliyor. Yetmiyor. Kurmaya yetmiyor. Ne anladım ben bu ülkede kendi paramla rezil oluyorsam rahat yasayamiyorsam ne anlamı kaldı ?? Illa yurt dışına mı gidelim
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü faiz yükseldi
    Cevapla
  • GERÇEK 1 ay önce Şikayet Et
    yerli üretim ürünlerde(otomotiv, Ev Eşyası ,vs..) kredi fırsatını sunup taksit sayılarını artırmaları gerekiyor.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah sizde bu kıstıklarınıza muhtaç olursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle