Bakan Işıkhan açıkladı: İkramiye için ödeme günlerini planlıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin 3 bin lira bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı.

GİRİŞ 05.03.2024 13:48 GÜNCELLEME 05.03.2024 13:49
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA

Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı" sorusuna Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

PRİM GÜNÜ EŞİTLENMESİ

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii" dedi.

İstihdamı artırmanın ve kayıt dışılığı azaltmanın, en önemli hedefleri arasında bulunduğunu belirten Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerinin olacağını ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Maaşlar yamiycakmi ikramiyeyle birlikte her bayram yatıyordu . maaşlar yatmiycakmi
    Cevapla
  • Ayşe 1 ay önce Şikayet Et
    Maaşları da ikramiyeyle birlikte yatirsinlar inşallah
    Cevapla
  • Kimse 1 ay önce Şikayet Et
    Gerek yok emekli perişan zaten emekli eve hapis verdiniz onunda vermeyin size lazım olur emekli üçkağıtçı oldu sizin sayenizde
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    99 öncesi hakları verin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Boş boş yorum yapmayın bu almancılar herhalde türkiyede yaşamıyor.bol keseden atıyorlar
    Cevapla
  • Adım emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Bir avro 32 tl olursa 1500 avro emekli maaşı alır turkiyede yaşarsan sahada ülke ucuz gelir 1mark 5 lira iken neredeydi bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle