Hangi yatırım aracına yatırım yapılmalı? İşte ipuçları...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,06 yükselişle 8 bin 913 puandan başladı. Ekonomist Mustafa Aşkın, kısa vadede teknik seviyeleri açıkladı, yatırımcılara portföylerini nasıl oluşturacağı noktasında ipuçları verdi.

GİRİŞ 05.03.2024 11:53 GÜNCELLEME 05.03.2024 11:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,06 yükselişle 8 bin 913 puandan başladı.

Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Mustafa Aşkın, borsada kısa vadede teknik seviyeleri açıkladı, yatırımcılara ipuçları verdi.

BORSADA BU SEVİYELERE DİKKAT!

8 bin 900 ve 9 bin puan seviyelerinin borsada önemli destek bölgeleri olduğuna işaret eden Aşkın, aşağıda ise 8 bin 700 ve 8 bin 750 bandının olduğunu belirtti. "Borsa 8 bin 700 - 8 bin 750 bandına tutunur ise tekrardan 9 bin 200 ve 9 bin 400 puan seviyelerine doğru yükseliş başlar" dedi. 

Borsada yabancı girişinin halen yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Aşkın, seçimden sonra ekonomide alınacak tedbirler ile birlikte yabancı girişinde bir ivmelenme olabileceğini belirtti. Aşkın, "Özellikle yurt dışında yıl sonuna doğru faiz indirimlerinin başlayacağı beklentisi var. Bu durum atıl fon yaratacak, bu fonun bir kısmı Türkiye'ye gelebilir" dedi.

Yatırımcıların portföylerini oluşturma noktasında ipuçları veren Aşkın, orta vadede borsada ciddi potansiyel olduğuna dikkat çekti. "Yatırımcılar yüzde 20 ile 30 arası borsada hisse senetlerine yer verebilir. Bunun dışında yüzde 30 civarında altın veya altın fonlarını tercih edebilir. Geri kalan kısmını yatırım fonlarında bir kısmını da nakit olarak değerlendirebilirler" diye konuştu.

ALTINDA YÖN YUKARI MI?

Ons altında kısa vadede 2 bin 200 - 2 bin 250 dolar bandına yükselme ihtimalinin güçlü olduğunu belirten Aşkın, "Geçtiğimiz hafta altında hızlı bir yükseliş oldu, ufak bir düzeltme olacaktır. Daha sonrasında yönü tekrar yukarı bekliyorum" dedi. 

Yaz aylarının ortasına doğru ons altında 2 bin 250 dolara doğru bir yükselişin olabileceğine işaret eden Aşkın, gram altında ise 2 bin 700 ve 2 bin 750 liraların görülebileceğini ifade etti. 

Aşkın, "Yıl sonu için konuşmak erken ancak Fed, gevşeyen para politikasına hızlıca geçerse altın fiyatlarında hedef yükselir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    gıda fiyatları çok yüksek
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz seviciler bu savaşı Allah'a karşı kaybedeceğiz.
    Cevapla
  • Muro 1 ay önce Şikayet Et
    Biz kesinlikle ve kesinlikle üretime imalata yönelmeliyiz ve piyasadaki bilhassa temel gıda fiyatlarındaki aç gözlülere karşı denetimin sıklaştırmalıyız.
    Cevapla
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz lobisi beslemeye devam çok yaşa şimşek
    Cevapla
  • GERÇEK ŞU Kİ 1 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi den zerre kadar anlamayan sen , enflasyon lobisini beslemeye devam etsin istiyorsun.....yani müteahhitleri beslemeye devam...faiz düşünce ,devletten bol kredi al, evleri yap...Yine düşük faizli kredi çeken , kredili müteahhitten ev alsın...Bankadan çekilen kredinin yükü de asgari ucreliye binsin..kredi ile ev yapanda ,kredi ile ev alanda , düşük gelirli insanlar değil.
    Cevapla