Altındaki sert yükselişin nedeni belli oldu! İşte rekor getiren hareket

Cuma günü 2100 lira seviyesinin üzerine çıkan gram altın fiyatı pazartesi günü de sert yükseliş göstererek dikkatleri üzerine çekti. İşte altın piyasasında yaşanan sert yükselişin nedeni...

GİRİŞ 05.03.2024 09:03 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:28
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Para ve emtia piyasalarında ABD'deki gelişmelerin belirleyici olduğu bir süreç yaşanıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ne zaman gideceği konusundaki beklentiler, altın piyasasını doğrudan etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde, Fed'in faiz oranlarını düşürebileceğine dair işaretlerin güçlenmesiyle birlikte altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşandı. Ons altın fiyatı, dün akşam saatlerinde 2119 dolar seviyelerine kadar tırmandı.

Ons altın en son olarak 4 Aralık'ta 2148 dolar seviyelerine kadar yükselmişti.

Gram Altın yükseliş grafiği (05/03/2024)

ALTINDA PEŞ PEŞE REKOR GELDİ


Bu sert yükseliş, yerel piyasalarda gram altın fiyatlarının son iki gündür rekorlar kırmasına sebep oluyor.

Cuma günü 2105 lira seviyelerine kadar yükselen gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününde bir kez daha rekor kırmış durumda.

GRAM ALTINDA REKOR GELİŞME

Gram altındaki bu rekor seviyelere ulaşma eğiliminin temel nedenleri arasında, özellikle ons altındaki ani hareketlenmeler ve dolar/TL kuru üzerindeki yukarı yönlü seyir öne çıkıyor.

Bu faktörler, gram altın fiyatlarında yaşanan rekor seviyelerin ardındaki ana sebepler olarak öne çıkıyor.

Ons altın grafiği (05/03/2024)
 

REKOR SONRASI GRAM ALTIN İÇİN YENİ TAHMİN

Öte yandan IKON Menkul tarafından hazırlanan gram altın analizi şöyle: 

“Gram altın, dolar kurundaki istikralı yükselişin bu hafta biraz daha hızlanması bir yana, ons altın $ tarafında Cuma gününden bu yana sert bir yükselişin gerçekleşmesiyle birlikte 2147 seviyesine kadar yükseldi. Ons altının durumu bir yana, ürünün kendi tekniğine baktığımızda kısa vadedeki trend takibini 8 haftalık ortalama ile izliyoruz. Bu ortalama 2023 Ekim ayındaki 1630 seviyesinden bu yana trendi izlemeyi sürdürüyor. Bu ortalama şu an 2011 seviyesine denk geliyor. Haftalık 2011 liranın altında kapanmadığı sürece mevcut trendin devamını bekleyebiliriz. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 31
  • ahmet emmi 1 ay önce Şikayet Et
    Zerre kadar üretim yok bunun suçlusu vatandaş ve bedelinide hepimiz ödüyoruz düzelme beklemeyin
    Cevapla
  • Allahtan kork 1 ay önce Şikayet Et
    Söylediklerin hem yalan hemde yanlış
    Cevapla
  • Bursa 1 ay önce Şikayet Et
    Bir ülke düşünün topraklarında doları altını marketleri mutahitleri emlakcilari bilimum hiç bir şeyi kontrol edemesin sonra dünyaya sözümüz dinleniyor desin ve buna cogunluk inansin
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 ay önce Şikayet Et
    senin gibi her şeyi bir kefe içerisine koymaya çalışanlarda var. ne yazık.
    Cevapla
  • Objektif Bakış 1 ay önce Şikayet Et
    T.C. şuan bir takım ekonomik sorunlar var! Ama şuan sayın Şimşek Bey doğru kararlar aldı ve ileride bu kararlar meyve verecek! Maalesef T.C. bir takım marksist sosyalist aşırı sol fikirler ideoloji ekonomik dezenformasyon ve yanlış düşünceler sağ muhafazeker kesmin içine bile sızdı! Marksist ideoloji kontrol geçirdiği ülkeler Venezuela ve Arjantin bunun yüzünden hiper enflasyon yaşıyor!
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlar Osmanlı yı bunun için yıktı Rusya’yı bunun için yıktı tüm dünya abdnin sömürgesi heryerde dolar geçiyor plana bak aradanda Avrupa birliği parası Euro var her yerden skyorlar olay net
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    He tüm dünya tüm yatırımını sabajtan akşama kadar seni düşünerek yapıyor. Adamlar Türkiye'nin yerini bilmiyor haritada. Cahillik başka bir şey. Yükselt paranın değerini nasıl yükseltiyorsun elini tutan mı var? Boş adamsınız.
    Cevapla
  • vedat 1 ay önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe , Enflasyon da yükselir ,Altın da yükselir. Çünkü herşeyin ana hammaddesi Dolar dır.
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Ne saçma bir yorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle