EPDK Başkanlığına yeniden Mustafa Yılmaz atandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığına yeniden Mustafa Yılmaz getirildi.

GİRİŞ 05.03.2024 00:49 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince EPDK Başkanlığına Mustafa Yılmaz atandı.

MUSTAFA YILMAZ KİMDİR?

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Yılmaz, Nizip'teki ortaöğreniminin ardından 1984-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı. 1989 yılında İstanbul'da serbest avukatlığa başlayan Yılmaz,1993-2004 yıllarında enerji sektöründe avukat olarak çalıştı.

Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atandı, 28 Ocak 2010'da EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirildi.

20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla EPDK Başkanı olarak ikinci kez atandı.

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa Yılmaz, 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine atandı.

Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanlığına atanmış oldu.

İngilizce bilen Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • mustafa kılıç 1 ay önce Şikayet Et
    türkiye bu adamdan kurtulamadı gitti
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Lisansız GES santrallerin önüne geçti. Bu konuda küçük üreticilerin GES kurmasını engelledi. Üç harfli marketlerin tekelleştiği gibi enerji alanında büyük firmaların tekelleşmesini sağlayacak. Zamanla göreceğiz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    nasrettin hocanın fıkraları geldi aklıma... tamam ankadık gaziantep, kolnya enerji, inşaat. enerjili baklava, edebiyaTımda çok kötü.. yanlışı söylemek kazım. bir ömür aynı kurumda geçmez, eskıyor eskiyor. tuz kokuyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Baskanimiz sonraki 4 yil da atanacak guzel işler yapar ia.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    memlekette başka adam kalmamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle