Avrupa ülkeleri doğalgaz tasarrufu için anlaştı

Avrupa Birliği ülkeleri, gelecek kışa hazırlık için doğalgaz tüketimini azaltma planında uzlaştı.

Avrupa ülkeleri doğalgaz tasarrufu için anlaştı
Avrupa ülkeleri doğalgaz tasarrufu için anlaştı
GİRİŞ 04.03.2024 16:55 GÜNCELLEME 04.03.2024 16:55

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, gelecek kış dönemine hazırlık için doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma uygulamasını 1 yıl uzatmakta anlaştı.

AB Konseyi, üye ülke enerji bakanlarının Brüksel'de gerçekleştirdiği toplantıda, doğalgaz tasarrufunun sürdürülmesinde uzlaştıklarını açıkladı.

Açıklamada, gelecek kış döneminde yeterli gaz depolama seviyesine ulaşılması için üye ülkelerin gönüllü talep azaltma tedbirlerini sürdürmekte anlaştıkları belirtilerek, üye ülkelerin gaz talebini 2017-2022 ortalamasının yüzde 15 altına indirmeye Mart 2025'e kadar devam edileceği ifade edildi.

AB ülkelerinde, Rusya-Ukrayna savaşı ve ardından başlayan enerji krizi ile birlikte yürürlüğe giren gaz tasarruf uygulaması 31 Mart'ta sona eriyordu. Alınan kararla bu uygulama 1 yıl daha devam edecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.