Almanların tatil için ilk tercihi Türkiye

Almanların yaz tatili tercihinde Türkiye ilk sıraya yerleşti. En çok rezervasyon yapılan 10 tatil yeri arasında Türkiye, İspanya'yı geride bıraktı.

Almanların tatil için ilk tercihi Türkiye
Almanların tatil için ilk tercihi Türkiye
GİRİŞ 04.03.2024 14:49 GÜNCELLEME 04.03.2024 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'dan en çok rezervasyon yapılan 10 tatil yeri arasında Türkiye'nin, İspanya'yı geçerek ilk sıraya yerleştiği bildirildi.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nden (DRV) yapılan açıklamada, Almanya'da tatil paketleri için erken rezervasyon rakamlarının ocak ayı sonunda geçen yıla göre yüzde 30 arttığı belirtildi.

Rezervasyonlarda 2019 yaz dönemindeki rakamın yüzde 11 üzerine çıkıldığı ifade edilen açıklamada, buna rağmen hala Covid-19 öncesi seviyenin yüzde 17 altında kalındığı kaydedildi.

Bu yıl yaz tatili için Almanya'dan en çok rezervasyon yapılan 10 tatil yeri arasında Türkiye'nin ilk sırada bulunduğu bildirilen açıklamada, "2024 yazı için en popüler paket tatil destinasyonları arasında Türkiye ve Antalya çevresi şu anda İspanya'yı geçerek birinci sıraya yerleşmiş durumda. İstanbul Boğazı kıyısındaki ülke özellikle çocuklu aileler arasında popüler." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'yi İspanya, Yunanistan ve Mısır'ın takip ettiği aktarıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Olacak tabi. Adamlar bir aylik askeri ücretle Türkiye'de iki ay tatil yapabiliyorlar. Biz birakin tatili mutfak masraflarini nasil karşilarizin derdinde. Kim bizi bu zavalli duruma düşürdu?
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    kim. mesela baban. deden. 2 dünya savaşına girip kaybeden bir ülke. nasıl bu hale geldi. bunu sorgula.
    Cevapla