Kira zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.

GİRİŞ 04.03.2024 10:14 GÜNCELLEME 04.03.2024 11:14
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Şubat ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 4.53 yıllık yüzde 67.07 oldu.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 55.91 olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 55.91 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 54.72 olmuştu.

Konutlarda kira artış oranı 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 132
  • Nurdan 1 ay önce Şikayet Et
    Ne el atılıyor nede ilgilenen var hepsi palavra
    Cevapla
  • Haydar 1 ay önce Şikayet Et
    Eviniz akaryakıt değil, döviz değil, altın değil, ekmek değil su değil. Adam şimdi yeni bir ev almış olsa 5 milyona bu zaten bunun acısını kiracidan cikartcak bu net. Fakat adam bundan 10 sene önce 200 bine almış evi ve kiralarken yine şu anki piyasaya göre kiralıyor. Bir ahır yani ev değil. Duvarları dökülmüş kapı kolları yok vs. İnsafiniz kalmamış yazık
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Ev sahipleri miting yapsın da kira paralari az diye , şöyle taban fiyat olarak 50 bin liraya filan cikarsinlar kirayi. Nede olsa aldıkları evin toplam tutarını kiracidan çıkartma niyetindeler
    Cevapla
  • İbrahim 35 1 ay önce Şikayet Et
    10.... Yok nerdeee bizim millet nerede çon para nerede kolay iş getiri orada. Bu gidiş durmalı . Devlet bu işe bence eğitim den eğitim sisteminden başlamalı. Eğitim bizde zayıf. Bakın öğretim demedim. Eğitim diyorum. Bilgi var ama toplum bu Bilgi yi faydalıya çeviremedikçe Zengin, Fakir kiracıyı istemeye devam eder gider. Yorum larınız beyler biraz kıt olmuş.
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    4 milyonluk ev aliyosan kendin otur arkadaş, ne kiraya veriyosun. Sana onu satan ya muteahhit ya altı üstü kuru biri. Bunun ceremesini gariban insandan mı çıkarcan. Verme arkadaş kiraya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle