Cumhuriyet Gazetesi'nden Bakan Şimşek'in sözlerine çirkin çarpıtma!

Cumhuriyet Gazetesi Bakan Şimşek'in 'Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur.' sözlerini 'Niyetleri apaçık ortada! 'Murat Kurum kazanırsa şirketler kazanır' şeklinde algı operasyonu yaparak servis etti.

GİRİŞ 03.03.2024 13:25 GÜNCELLEME 03.03.2024 15:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında yaptığı konuşmada "Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur. Çünkü evden işe, işten eve daha az zaman harcarsınız. O nedenle Murat kardeşimiz gelirse metro çalışmaları hızlanırsa, herkes kazanır. Çalışan kardeşimiz kazanır daha az strese girer, şirketlerimiz kazanır daha yüksek verimlilikle çalışır." dedi.

CUMHURİYET'TEN ÇİRKİN ALGI OPERASYONU

Bakan Şimşek'in kolay ulaşımla çalışandan patrona verimlilik anlamında çarkları hızlandırmayı kastettiği sözleri Cumhuriyet Gazetesi tarafından çarpıtarak bir 'rant' bağlamında haberleştirilerek servis edildi. "Niyetleri apaçık ortada! 'Murat Kurum kazanırsa şirketler kazanır'" şeklide paylaşılan algı haberine tepki yağdı.

BAKAN ŞİMŞEK DÜN NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl belediyeler arasında en büyük kaynağın İstanbul, Ankara ve İzmir'e ayrıldığını belirterek, "Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur." dedi.

Şimşek, Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un kampanyasına destek olmak için buluştuklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurum'un İstanbul'da büyük bir fark yaratacağını ifade eden Şimşek, İstanbul'daki en önemli sorunlardan ulaşım, konut açığı ve afet riskini AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayının çözeceğini söyledi.

Hükümet olarak İstanbul'un altyapısına yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, hayata geçirdiği projelerle ulaşım sorununun çözümüne katkı sunduğunu, gelecekte de bu sorunu çözeceğini ifade etti.

Şimşek, AK Parti hükümetleri döneminde 1 milyon 319 bin sosyal konut yapıldığını belirterek, Murat Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu, kentsel dönüşümü deneyimi ile en iyi şekilde yapacağını kaydetti.

Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur. Çünkü evden işe, işten eve daha az zaman harcarsınız. O nedenle Murat kardeşimiz gelirse metro çalışmaları hızlanırsa, herkes kazanır. Çalışan kardeşimiz kazanır daha az strese girer, şirketlerimiz kazanır daha yüksek verimlilikle çalışır.

- "HEP BİRLİKTE İSTANBUL'U ÇOK DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ"

Bakan Şimşek, AK Parti'nin yerel yönetim vizyonunda "gerçek belediyecilik" olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Biz insan odaklıyız, bizim belediyecilikten maksadımız hizmet ve eser siyasetidir. Biz, kalkınmanın yerelden başladığını biliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda verdiği sözü yerine getirme vardır. Biz böyle bir ekibiz. Katılımcı, kapsayıcı ve hesap verilebilir bir belediyecilikten bahsediyoruz. Hep birlikte İstanbul'u çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Çünkü bu çağda artık sadece ülkeler rekabet etmiyor, artık illerle, şehirlerle, metropollerle rekabet ediliyor. İstanbul'u daha rekabetçi kim yapabilir? Tabii ki Murat kardeşimiz. Çünkü o bu işin ehli. Çünkü bu birikime ve tecrübeye sahip."

- "GEÇEN YIL EN ÇOK KAYNAK İSTANBUL, ANKARA VE İZMIR'E (BELEDİYELERINE) GITMIŞ"

Mehmet Şimşek, muhalefetin hiçbir bahanesi olmadığını çünkü kendilerinin Ankara'dan parayı, kaynağı adil ve kurala dayalı bir şekilde gönderdiklerini vurguladı.

2023 yılında en çok paranın, en çok kaynağın İBB'ye gittiğini bildiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Ankara'ya gitmiş, İzmir'e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Biz bütçeden belediyelere parayı, kurala dayalı olarak, formüle dayalı olarak, adil bir şekilde gönderdik. Eğer hizmet yoksa demek ki sorun başkadır. Dolayısıyla çok net bir şekilde biz yerel yönetimlere güçlü kaynak aktarıyoruz. Niçin? Oradaki hemşehrilerimize hizmet için aktarıyoruz, eser için aktarıyoruz, yatırım için aktarıyoruz. Bu kaynakların doğru kullanılması çok değerlidir."

Şimşek, yerel yönetimlere AK Parti hükümetleri döneminde kaynağı yüz kattan daha fazla artırdıklarına dikkati çekerek, bu anlamda muhalefetin hiçbir bahanesinin olamayacağını ifade etti.

Şehirlerin akıllı, çevreye duyarlı, dirençli ve rekabetçi olması gerektiğine işaret eden Şimşek, AK Parti'nin seçim beyannamesinde bunların hepsine yer verildiğini aktardı.

KAYNAK: AA, HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • TRT izleyen KÖYLÜ 1 ay önce Şikayet Et
    Şaşırdıkmı, CHPKK hep aynı. Bu cumhuriyet isimli paçavranın Türkiye lehine yazdığı 1 tek kelimesi varmı ?
    Cevapla
  • Serdar Barış 1 ay önce Şikayet Et
    Küreselcilerin ekonomisi çatırdıyor. Her ülkede ürünler dolar ve petrole göre fiyatlanmaktadır. Avrupadada fiyatlar eski fiyat değil. Avrupayı daha fazla etkilediğinden gıdayı ürünleri bizden ihraç etmektedir. Küreselcilerin içerdeki parti batı sevici aparatları ne diyor? İktidardan :) Küreselciler Dolar petrol 6 TL eski fiyatlara indirseler her ülkede fiyatlar uçuk olmaz.
    Cevapla
  • Serdar Barış 1 ay önce Şikayet Et
    Dolar Petrol kime ait? Küreselcilere Dolar Petrol 6 TL iken bizim ve avrupa ülkelerinde fiyatlar normaldi. Dolar 30 Petrol 40 TL. Ülkelerde ürünler Dolar ve Petrole göre fiyatlanmaktadır uçuk fiyatta bundan ve fırsatçılardan oluşmaktadır. Ülkelerdeki ekonomi kimin ekonomisiymiş küreselcilerin. Bu ülkedeki ürün Avrupadan yüksek olsa senden ürün almaz. En çok kimi etkilemiş? Avrupayı.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    chp imamoğlunun hizmetlerinin tanıtımını yapıyor.izleyin hepsi beş kalem başka bir şey yok.kreş,kent lokantası,geri dönüşüm tesisi,halk ekmek fabrikası,diğerini hatırlamıyorum.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tamam da o paçavra gazete değilki, cumhuriyet sözcü milli gazete bunlar bunlar ideolojik albüm ğstelik yalan makinesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle