Savunma sanayiinde ihracat rekoru

Savunma ve havacılık sanayii, yılın ilk iki ayında ihracat rekoru kırarak 632 milyon 783 bin dolara ulaştı.

GİRİŞ 02.03.2024 17:15 GÜNCELLEME 03.03.2024 11:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Savunma ve havacılık ihracatı yılın ilk iki ayında, bir önceki yıla oranla yüzde 12 artış gösterdi. Toplam ihracat 632 milyon 783 bin dolar olarak gerçekleşti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X hesabından yaptığı açıklamada, savunma ve havacılık ihracatının, sektörün sürdürülebilir büyümesi için öncelikli olduğunu belirtti.

Görgün, paylaşımında ayrıca şunları kaydetti;

Dünya barışı ekseninde dost ve kardeş ülkelerimizin güvenlik ihtiyaçları ve kullanıcı ülkelerimizin savunma sistemlerimize olan ilgisi sektörümüzün geleceğinin de temellerini atıyor. 

Uluslararası alanda gerçekleşen bu büyüme trendinin arkasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın koşulsuz desteği ve vatan evlatlarımıza olan inancı yer alıyor. Ana entegratör şirketlerimizden alt yüklenicilerimize kadar kenetlenmiş bir savunma sanayii ile yorulmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    bence cok ulke tam biiz bilmiyor bazi ulkelere deneme silahi verilsin yada davet edin usa israil yuzunde cok ulke yeni silah guvenilecek yer ariyor cok ulke artik israil usa avrupa guvenmez araplar da afrika o pazara girmek gerek
    Cevapla
  • Ismail 1 ay önce Şikayet Et
    heder 2023'te 6 milyar dolardi. 5,5 milyar geldi. böyle yüzde 10 artisla 2024'te 6 milyari ancak yakalariz. söyle yüzde 15-20 artislar yakalanmasi lazim.
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Busene 15milyar dolarlık ihracat bekliyoruz hocam bu az çok çalışın
    Cevapla
  • adem 1 ay önce Şikayet Et
    sen yat biz çalışırız.emekli efendi
    Cevapla