İletişim Başkanlığı "IMF ile görüşme" iddiasını yalanladı

Bakan Şimşek'in ABD'li mevkidaşı Yellen ile görüşmesiyle ilgili çeşitli iddialar dolaşıma sokuldu. İddialara yanıt verilen açıklamada, "Görüşmede IMF ile ilgili herhangi bir başlık söz konusu olmamıştır" denildi.

GİRİŞ 02.03.2024 15:28 GÜNCELLEME 02.03.2024 15:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya’da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katıldı.

Bakan Şimşek, toplantı kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya geldi.

Bazı medya kuruluşları, IMF konusunda ABD'den destek talebinde bulunulduğuna dair iddialar ortaya attı.

IMF İDDİALARI YALANLANDI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, algı oluşturma maksatlı yapılan haberleri yalanladı.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği” yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

EKONOMİK GELİŞMELERİ KONUŞTULAR

Mehmet Şimşek'in, Janet Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirdiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Görüşmede IMF ile ilgili herhangi bir başlık söz konusu olmamıştır." denildi.

"SPEKÜLATİF HABERLERE İTİBAR ETMEYİN"

Bakan Şimşek'in, gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri ve iş birliğini güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar edilmemesi istendi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • yorgun 1 ay önce Şikayet Et
    Kara propaganda chp işidir,bunu iyi beceriler, icraatlarıı olmaz, işleri güçleri laf üretmek, balsız arı kovanı gibi chp, üretmez, üretemez, üreten ede engel olur, zira en büyük takoz chp dir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle de Görüşmeyin
    Cevapla
  • Hamdi Baba 1 ay önce Şikayet Et
    Bu vatan hainleri ne diyorsa mutlaka tersidir IMFye bizden borç isteyecek yakında görüşürüz
    Cevapla