Kolombiya sinyali verdi: İsrail'den alımları askıya aldık, Türkiye'den alabiliriz

Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı Granados, ülkesinin silah satın almak için hangi yolları tercih edeceği sorusuna, "Türkiye gibi silah ve güvenlik teknolojileri sağlayan pek çok ülke var" cevabını verdi.

Kolombiya sinyali verdi: İsrail'den alımları askıya aldık, Türkiye'den alabiliriz
Kolombiya sinyali verdi: İsrail'den alımları askıya aldık, Türkiye'den alabiliriz
GİRİŞ 02.03.2024 16:31 GÜNCELLEME 02.03.2024 16:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kolombiya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Francisco Jose Coy Granados, 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını hatırlatan Granados, "Orta Doğu ve Gazze'deki siyasi durum bizim için artık kabul edilemez." dedi.

Jose Coy Granados

İSRAİL'DEN SİLAH ALIMLARI ASKIYA ALINDI

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun İsrail'den tüm silah alımlarını askıya aldığına dikkati çeken Granados, Orta Doğu'daki durumun, İsrail'den silah alımını da "kabul edilemez" hale getirdiğini belirtti. Granados, "Başkan Gustavo Petro, Filistin'e yardım etme konusunda bizzat kararlı." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Granados, İsrail'in 29 Şubat'ta Gazze kentinin güneyinde insani yardım bekleyen 115 Filistinliyi öldürdüğü saldırıya atıfta bulunarak, "Yaşananlar gerçekten kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Jose Coy Granados

"TÜRKİYE'DEN SİLAH SATIN ALABİLİRİZ" SİNYALİ

Kolombiya'nın silah satın almak için hangi yolları tercih edeceği sorusuna Granados, "Savunma Bakanımızın bir alternatif bulacağına eminim. Türkiye gibi silah ve güvenlik teknolojileri sağlayan pek çok ülke var." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Zorunai ZORUNAMİ.GİTTİ
    Cevapla
  • Noname 1 ay önce Şikayet Et
    Nereden alacan birader? Bizde bol bol prototip var.2035 e teslimat yaparız bilesin.
    Cevapla
  • Yok yok 1 ay önce Şikayet Et
    Yok canım Türkiye'den başka yok ki güvenilir bir ülke iyi yapan bir ülke
    Cevapla
  • Yaşasın Cehennem 1 ay önce Şikayet Et
    Kolombiya Venezuela İspanya...hristiyan ülkeler olarak İsrail'e karşı tavır alirken aceba başta Körfez ülkelerinin bircogu başta bazı İslam ulkeleri hala nerede...yaşasın Cehennem
    Cevapla
  • Koray Baba 1 ay önce Şikayet Et
    Şii onlar, İran'ın yayılma siyaseti.
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Habere göre konuşursak eğer, hiç birisi İsrail den silah almıyor. En son Türkiye Predatörleri almak istamişti kontrol kumanda uydudan bizde olacak dediler yıllar önce, Türkiye vazgeçti. Böyle İslam ülkelerini daima hakaretle anarak neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Pısırıklık konusunda az Bi şey hakkınız var, ancak ekonomik durumu çok iyi olanlar için,diğerleri zaten gariban ülkeler.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bence rusyayada silah vermeliyiz. Çünkü israilin destekçileri ukraynaya silah veriyor. Biz israilin karşısında isek amerika ve avrupanın silah verdiklerine değil karşısındakilere vermemiz gerek. Yoksa bizim bunlardan ne farkımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle