THY'nin Melbourne uçuşu dünyada en fazla izlenen uçuş oldu! Türk bayraklarıyla karşılandı

THY Avustralya'nın Melbourne kentine de uçmaya başladı. Uçuş Flighradar24 üzerinde dünyanın en çok izlenen uçuşu olurken, Melbourne'de yaşayan Türk vatandaşları THY'nin uçağını bayraklarla karşıladı.

GİRİŞ 02.03.2024 13:13 GÜNCELLEME 02.03.2024 17:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya'nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

6. KITAYA İLK UÇUŞ

130 ülkedeki 346. varış noktası olan Melbourne’e 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla haftada 3 sefer düzenleyecek olan bayrak taşıyıcı, her yıl binlerce ziyaretçiyi İstanbul-Melbourne güzergâhında uçurarak; her iki ülkenin turizm ve ticaret hacimlerine katkı sağlayacak.

THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos uçağın arkasından su döktü!THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos uçağın arkasından su döktü!


Singapur aktarmalı düzenlenecek seferler ile Türk Hava Yolları, Melbourne Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren tek Avrupalı havayolu olma özelliğine de sahip olacak. Melbourne uçuşlarıyla birlikte Türk Hava Yolları, uçtuğu nokta sayısını 346’ya yükseltirken; kanatlarını da dünyanın 6. Kıtası olan Avustralya’ya açmış oldu.



Bugün yapılan İlk uçuşa THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazeteciler de katıldı.

THY'nin İstanbul(IST)-Singapur(SIN)-Melbourne(MEL) uçuşu (TK168); İstanbul - Singapur uçuşu 9 saat 46 dakika sürerken Singapur-Melbourne kısmının ise 6 saat civarı sürdü. Uçak Türkiye saati ile 13.00'de iniş yaptı.

BOLAT: BUGÜN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Hat açılışına özel değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; ”Bugün, bizim için önemli bir gün. Altyapı çalışmalarını başarıyla yürüttüğümüz Avustralya kıtasına ulaşma hedefimizin ve İstanbul'u dünyanın 6.kıtası olan Avustralya ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz.

Melbourne uçuşları yalnızca Asya-Pasifik bölgesindeki varlığımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya insanlarını ve kültürlerini birbirine bağlama konusundaki kararlılığımızı da gösteriyor. Doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla Avustralya, kanatlarımız altındaki 130’uncu ülke ve 6’ıncı Kıta oluyor. Benzersiz uçuş ağımız ile misafirlerimize dünyayı keşfetme imkânı tanırken, hizmet kalitemizi de kıtalararası yaymaya ve geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Singapur'da hem de Melbourne'de özel bir karşılama düzenlenen uçuş ile ilgili THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli, Avustralya Büyükelçisi Ufuk Gezer ve Havalimanı direktörleri açıklamalarda bulundu. 


EN ÇOK İZLENEN UÇUŞ OLDU

THY'nin gerçekleştirdiği uçuş Flightradar24 üzerinde dünyada en fazla izlenen uçuş oldu.

TÜRK VATANDAŞLARI BAYRAKLARLA BEKLEDİ

Melbourne’da yaşayan vatandaşlar THY uçağının inişini saatler öncesinden bayraklarla bekledi.

TK168'in inişi sırasında havalimanı etrafında bekleyen Türk vatandaşlarının büyük heyecan ve sevinci kameralara yansıdı.


Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti ve en kalabalık şehri olma özelliğiyle ön plana çıkan Melbourne, kültürel yapısı ve spor müsabakalarına ev sahipliği yapması yönüyle birçok yerli ve yabancı gezginin ilgisini çekiyor.

KAYNAK: HABER7, HAVASOSYALMEDYA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 12
  • AKINCI 1 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun..
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle THY hissesi almaya devam.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Esad Coşan Hocaefendi de Melborn şehrinde şehit edilmişti. Cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için çok aktarmalı uçuş yapılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle