SiHA'ların 'keskin gözü' seri üretimde

ASELSAN tarafından insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleşti.

GİRİŞ 02.03.2024 14:23 GÜNCELLEME 02.03.2024 14:26
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda sabit kanatlı ve döner kanatlı tüm hava platformları için geliştirilen keşif, gözetleme ve hedefleme sisteminin ilk seri üretimi gerçekleşti. İlk ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410 ürünleri TSK'ya teslim edilmek üzere paketlendi. İlk seri üretim için ASELSAN'da tören düzenlendi.

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELFLIR serisinin yeni ürünlerinin ürün hattından çıkışı ve paketlenmesini görmekten memnun olduğunu söyleyerek, "Kahraman ordumuza teslim edilecek yeteneğin özverili çalışmalarla ortaya çıktığı sonucunu görmek memnuniyet verici" dedi.

"DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN OLDU"

Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Teknolojik bağımsızlığın yeni nişanelerinden ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'ün ilk seri üretimleri ülkemize hayırlı olsun. Ambargolara yanıt niteliği de taşıyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliştirildi ve kendi alanında dünyanın en iyileri oldu. Hava platformlarımızın keskin gözü olacak sistemlerimizin, milletimize kazandırılması için gece gündüz çalışan, milli mühendislik yeteneklerinin geldiği noktayı dünyaya ilan eden ASELSAN ekibini tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ASELFLIR-500 sisteminde 3-5 mikrometre yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera, yüksek çözünürlüklü gündüz görüş kamerası, yüksek çözünürlüklü SWIR kamera, lazer hedef işaretleme birimi, lazer mesafe ölçme birimi, lazer nokta takibi ve lazer noktalama bulunuyor.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Kanada kendi bacağına sıktı.. alsın wescam lerini tepe tepe kullansın..
    Cevapla
  • Dede 1 ay önce Şikayet Et
    Buda Kanadaya kapak olsun.Kanada ile ticaret yaparken siyaset yaparken bunu unutmayın devlet arşivlerine girsin lütfen.Dar günde bizi boğmaya kalktı.Nerde görülmüş itin çakalın kurt boğduğu.Ya tuzaklayarak ya vurarak ya ikisi üçü çöktürerek boğdururlar yoksa teselli hikayeleridir kurt boğdurma.
    Cevapla
  • dede korkut 1 ay önce Şikayet Et
    bağımlılığı bitirecek şeyler için illa ki ambargo mu olmalı diye sormadan edemiyor insan
    Cevapla
  • Dahasida 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece ambargo değil birde asla CHP ve yandaşlarına en ufak belediyelik bile verilmemesi gerekiyorki İsmet İnönü zamanında olduğu gibi kapatıp batıya peşkeş cekilmesin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    SON NESİL SİHA'LARIN ADI " EBABİL" OLSUN.........( BİLGİ : Fil Suresi’nde yer alan Ebabil kuşları Kuran-ı Kerim'de adı geçen nadir kuşlardandır. Ebabil kuşları Kabe'yi yıkmak için gelen; dönemin en acımasız ve İslam düşmanlığı yapan Ebrehe ve kalabalık fil ordusunu gagalarıyla taşıdıkları taşları atarak yenilmelerine sebep olmuşlardır. )
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Hımmm bilmiyordum Avni kardeş. Bişey öğrettin. 40 yıl borçlu kaldım sana.Hakkını helal et..
    Cevapla
  • avni 1 ay önce Şikayet Et
    iranın ebabil isminde dronları var, iran o ismi kullanıyorken olmaz.
    Cevapla
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Sözde NATO müttefiklerimiz ambargocu ülkelere, Kanada ve Amerika 'ya kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle