THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos uçağın arkasından su döktü!

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya'nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos uçağın arkasından su döktü!
THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos uçağın arkasından su döktü!
GİRİŞ 01.03.2024 20:18 GÜNCELLEME 02.03.2024 15:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

5 kıtada, 129 ülke ve 345 destinasyona uçuş yapan THY, Avustralya'nın Melbourne kentine de uçmaya başladı. Bugün yapılan İlk uçuşa THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve gazeteciler de katıldı.



Toplam 349 yolcunun bulunduğu uçak saat 17.30'da İstanbul Havalimanı'ndan havalandı.



Melbourne yolcuğu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bolat, "Avustralya 26 milyon nüfusu olan, yıllık kişi başı milli geliri 70 bin dolar olan bir ülke. Dünyada bu zenginlikte 3'ncü ülke. Zaten Anzaklardan dolayı Çanakkale'den dolayı ülkemize geliyorlardı. Uzun bir yol kat ediyorlar. Artık Melbourne'dan binen bir yolcu direkt 17,5 saatlik uçuşla Singapur aktarmalı Türkiye'ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya'ya götürüyoruz.


(THY'nin 6. kıtaya gerçekleştirdiği tarihi uçuşa Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli de eşlik etti.)

Aynı şekilde geçen hafta birçok youtuber geldi ve ülkemizin güzelliklerini gezdiler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağını, gerçekleşeceğine inanıyoruz. O nedenle bu uçuşa çok önem verdik. Çok yakında belki de Sidney'i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney'e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre yıl sonuna kadar oraya da uçuşlara başlayabiliriz" dedi.

BAŞKONSOLOS UÇAĞIN ARKASINDAN SU DÖKTÜ

İlk uçuş öncesi İstanbul Havalimanı'na gelen ve uçağın arkasından su dökerek THY uçağını Melbuorne'ya uğurlayan Avustralya İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, "Türkiye ve Avustralya'yı ve Türk Hava Yolları'nı tebrik ediyorum. İlk uçuşun hayırlı olmasını diliyorum. Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum" diye konuştu.



Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet halk partisi üzülmüştür.
    Cevapla
  • Ali veli konya 1 ay önce Şikayet Et
    Flight radarda tesadufen encok izlenen 10 ucak arasin da 5nci siradaudi ve canli konumuna baktım ustume bu haberi gordum tebrikler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu iyi guzelde sefer basladi şerefine beleş uçuş ne kutlama ne doldur yolcuyu gel işte
    Cevapla
  • İzmir 35 1 ay önce Şikayet Et
    Tek uçak yetmez. Türkiye'ye Yolcusu çok. Australyanin.
    Cevapla
  • mab 1 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı olsun THY na
    Cevapla
  • Misafir1 1 ay önce Şikayet Et
    Yillardir niye uculmamis enteresan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle