ASELSAN’ın akıllı uçak mühimmatı TOLUN’dan 4 hedefe aynı anda atış

ASELSAN tarafından geliştirilen, beton delici özelliği yanında, diğer hedeflere de atış yapılabilen varyasyonları bulunan uçaklardan atılan akıllı mühimmat TOLUN çoklu atış denemesini başarıyla tamamladı.

GİRİŞ 01.03.2024 14:28 GÜNCELLEME 01.03.2024 14:29
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ASELSAN’dan yapılan açıklamada, F-16 uçağı ile SADAK-4T salanından aynı anda bırakılan 4 TOLUN’un 4 ayrı hedefi başarıyla vurduğu kaydedildi. Her bir kanada takılacak SADAK-4T ile tek bir uçuşta 8 adet TOLUN taşınabilecek.

AKYOL: OYUN DEĞİŞTİRİCİ YETENEK

ASELSAN tarafından geliştirilen güdümlü mühimmat TOLUN’un testine ilişkin bir değerlendirme yapan Genel Müdür Ahmet Akyol, çoklu hedefin başarıyla vurulması testine yönelik yaptığı değerlendirmede, kazanılan yeteneğin önemine vurgu yaparak, “Dünyada çok az ülkede var olan oyun değiştirici bir yeteneği daha Ordumuza kazandırdık. Milli salan sistemimiz SADAK-4T ile kullanılan maliyet etkin ve hava savunma sistemlerine karşı saturasyon etkisi yüksek bir çözüm olan TOLUN, daha gelişmiş kabiliyetlerle de donatılacak. Bu atışla ileri teknolojide, sınırları zorladığımız bir kez daha kanıtladık. ASELSAN mühendislerimiz tarafından geliştirilen TOLUN Mühimmatı ile savaş uçaklarımıza eşsiz bir kapasite sunmanın gururunu yaşıyoruz. TOLUN ile, yüksek hassasiyetle stratejik hedeflerin imha edilmesinde güvenlik güçlerimize çok önemli bir taktik üstünlük kazandırıyoruz. TOLUN gibi milli sistemlerimizi geliştirmeye, ülkemizin bekası için her alanda cansiperane çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ASELSAN tarafından görüntüleri de yayımlanan testte, Eskişehir 401’nci Test Filo Komutanlığından havalanan F-16 ile Karapınar’da bulunan atış test sahasındaki hedeflere 35 bin fit irtifadan, 30 kilometre menzilden aynı anda 4 TOLUN bırakıldı ve belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu. Güdümlü mühimmat TOLUN’un hareketli ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabildiği, beş metrenin altında isabet yeteneğiyle olası tehditlere karşı kritik bir caydırıcılık sağladığı kaydedildi.

KAYNAK: EKONOMİM.COM/MEHMET KAYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Kızıl Elma 1 ay önce Şikayet Et
    20 sene önce yerli ve milli piyade tüfeği bile üretemeyen ülkeden bugün savunma sanayinde zirve teknolojileri üreten ülkeye, vicdanı olan görüyor..
    Cevapla
  • bayram 1 ay önce Şikayet Et
    ey hainler düşmanlar teröristler batı sevicileri korkun Türkler geliyor
    Cevapla
  • Demirhan 1 ay önce Şikayet Et
    Dosta güven düşmana korku maşallah Allah razı olsun daha güzellerini inşallah görürüz...
    Cevapla
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel ama paylaşmayın düşmana sürpriz olsun.
    Cevapla
  • ercan 1 ay önce Şikayet Et
    bu mühimmatları insansız hipersonik jetler yapıp onlarda kullanabilmek lazım. KAAN'IN yapılması büyük bir gelişme ama insansız hipersonik versiyonunu yapabilmek lazım. Zira üretebildiğin kadar üret pilot ihtiyacı yok. Ayrıca savaş vb. kritik görevlerde önden insansız versiyonları peşten de destek olarak pilotlu olanları gönderme stratejisi de uygulanabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle