Yatırımcılar 'Mart' ayına dikkat! Bu hataları yapmayın...

Borsa İstanbul'da düzeltme hareketleri sürüyor. BIST 100 güne yüzde yüzde 0,27 yükselişle 9 bin 218 puandan başladı. Piyasa uzmanlar Mart ayındaki yoğun veri akışına dikkat çekti, yatırımcıları uyardı.

GİRİŞ 01.03.2024 14:37 GÜNCELLEME 01.03.2024 14:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hafta başından itibaren düzeltme hareketlerine devam eden borsa, güne yüzde 0,27 yükselişle 9 bin 218 puandan başladı.

Mart ayında yurt içinde ve yurt dışında önemli veriler takip edecek. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, veri akışlarının piyasalarda anlık değişimlere neden olabileceğini işaret etti. Yatırımcılara uyarılarda bulundu.

YATIRIMCILAR BU SEVİYELERE DİKKAT EDİN!

"Borsada düzeltme hareketlerinin bittiğini söylemek için erken" diyen Karadağ, yatırımcının mevduat faizinden istediği karı alamamasının borsaya yaradığını belirtti. 9 bin puan seviyesinin üzerinde kapanışların devam etmesi halinde teknik anlamda bozulma yaşanmayacağını ifade eden Karadağ, "Ana resimde 9 bin puan psikolojik destek seviyesi" dedi.

Borsada rekor serisinin yeniden başlayabileceğine işaret eden Karadağ, "Rekor serisi için 9 bin 300 - 9 bin 350 puan bandında kapanışların olması gerekiyor" dedi.

Mart ayında yurt içinde ve yurt dışında önemli verilerin takip edileceğine dikkat çeken Karadağ, "İçeride enflasyon, Fitch'in Türkiye kararı ve yurt dışında Fed'in faiz toplantısı piyasalar için oldukça kritik" diye konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla temaslarının ve verdiği mesajların piyasalar açısından oldukça olumlu olduğunun altını çizen Karadağ, bu durumun yılın ikinci yarısı itibariyle borsada yabancı girişine de yansımasını beklediklerini belirtti.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Majör merkez bankalarının para politikalarına yönelik beklentilerinin altın fiyatlarını doğrudan etkilediğine işaret eden Karadağ, piyasaların faiz indirimlerini çok erken fiyatlamaya başladığını, bu durumun da ons altını 2 bin doların üzerine taşıdığını hatırlattı. 

ABD'den gelen makroekonomik verilerin faiz indirimi için yılın ikinci yarısına sinyal verdiğini belirten Karadağ, altının şuan bekleyişte olduğunu ifade etti. "Yüksek faiz ortamından çıkıp düşük faiz konuşulmaya başlandığında altın fiyatlarında yükseliş başlayabilir" dedi.

Faiz indirimlerine ilişkin mesajların gelmesiyle beraber altının yönünü güçlü bir şekilde yukarıya çevireceğini vurgulayan Karadağ, ons altında 2 bin 60 - 2 bin 65 doların direnç bölgesi olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Rekor serilerinin devamı için bofa nın manipülatif alış satışlarının cezalandırılması gerekir
    Cevapla
  • Mert 1 ay önce Şikayet Et
    Objektif nadir piyasa uzmanlarından, ne yatırımcıları suçluyor kibir abideleri yorumcular gibi ne de manipüle ediyor,gayet başarılı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Felaket tellalları başladılar. Dolar çıkacak diye kendi ellerinizle dilinizle piyasaya korku salıp yükseltiyor sonrada dert yanıyorsunuz. İyilik dileyin iyi olsun . İnsanları galeyana getirmeyin.
    Cevapla
  • Emekli Memur 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdiden dolar 32 koşuyor seçimden sonra kıyamet gibi gözüküyor.
    Cevapla
  • ersyn 1 ay önce Şikayet Et
    secimden sonra develasyon ne olacagi belli degil
    Cevapla