Rusya'dan benzin ihracatı kararı! 6 süreyle yasaklandı

Rus hükümeti, benzin ihracatının 1 Mart 2024'ten itibaren 6 ay süreyle yasaklandığını duyurdu.

Rusya'dan benzin ihracatı kararı! 6 süreyle yasaklandı
Rusya'dan benzin ihracatı kararı! 6 süreyle yasaklandı
GİRİŞ 01.03.2024 02:39 GÜNCELLEME 01.03.2024 02:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya, 1 Mart 2024'ten itibaren yurt dışına benzin ihracatının 6 ay süreyle yasaklandığını bildirdi.

BENZİN İHRACATI 6 SÜREYLE YASAKLANDI

Rus hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, ülke akaryakıt piyasasında istikrarın korunması için önlem alındığı belirtilerek, bu kapsamda benzin ihracatının 1 Mart'tan itibaren 6 ay süreyle yasaklandığı, Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dahil hükümetlerarası anlaşmalarla yapılan sevkiyatın bu karar kapsamında olmadığı bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, dün yaptığı açıklamada, benzin ihracatına yönelik olası yasak kararının planlanandan önce kaldırılabileceğini söylemişti.

Rusya'da benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle Eylül 2023'te de benzin ihracatı yasaklanmış, yaklaşık 2 ay sonra yasak kaldırılmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Nedim 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdi yakında benzin ,motorin 50 tl olur.Bence bu savaşlar,bu corona hastalıkları hepsi bilinçli yapılıyor.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 ay önce Şikayet Et
    Adam ülkesinde fiyat istikrarını korumak adına karar almış helal olsun bizde ise dolar gelsin diye halk yokluğa mahkum edilir bizde böyle
    Cevapla
  • salih 1 ay önce Şikayet Et
    Bunu duyan fırsatçılarımız dururmu bizde böyle birşey olmasa bile hemen önce mazota sonra benzine bindirirler nasıl olsa hesap soran yok.
    Cevapla
  • Sagalalah 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeden teğet geçer dost ülkelere yansıtılmayacaktır indirimde olduğuna göre
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 ay önce Şikayet Et
    VİLADEMÜR PUTİN İ TEBRİK EDİYORUM.ŞU DÜNYAYA BİR ÇEKİ DÜZEN VERSİNDE KENDİSİNE GELSİN DÜNYA.Helal be VİLADEMÜR PUTİN.Birde şu NETENYAHU nun GULAKLARINI ÇEKİP ağzına verip yedirirsen sen çok HACCAK LİDER OLACAKSIN TEBRİKLER SANA SENDE OLMAZSAN BU DÜNYADA AT OYNATACAKLAR AT.AT İZİ İT İZİNE KARIŞACAK sayın LİDER VİLADEMÜR PUTİN
    Cevapla
  • MOHAÇ 1 ay önce Şikayet Et
    Ya sen ne saçmalıyorsun. Kominist misin nesin. Putin dediğin adam Abd'nin uzağından başka birşey değil. Sen hangi dünyada yaşıyorsun? Putin ile abd sahnede düşman, perde arkasında dost. Dünyayı bu şekilde yönetiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle