Altın fiyatları için tarih verdi! İşte kazandıracak tavsiyeler...

Altın fiyatlarında yatay seyir sürüyor. Peki altında güçlü yükseliş ne zaman başlayacak? Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatları için tarih verdi; altın yatırımcılarına kazandıracak o tavsiyeler...

GİRİŞ 29.02.2024 13:13 GÜNCELLEME 29.02.2024 13:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Merkez bankalarının faiz indirimlerine odaklanan altın fiyatları, Fed'in faiz indirimlerini ötelemesi nedeniyle yatay seyrediyor. 

Ons altın 2 bin 40 dolar seviyesinde seyrini sürdürürken; gram altın 2 bin liranın üzerinde alıcı buluyor.

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatlarında güçlü yükseliş için tarih verdi. Yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

ALTINDA GÜÇLÜ YÜKSELİŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yakın vadede ons altında yatay seyrin devam edeceğine işaret eden Eryılmaz, "Kısa vadede güçlü bir düşüş veya güçlü bir yükseliş beklemem" dedi. İkinci çeyreğin ortasından itibaren piyasanın Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisini satın alacağını belirten Eryılmaz, bu beklenti ile beraber ons altında tarihi zirvelerin görüleceğine dikkat çekti.

Yerel seçim sonrası dolardaki güçlü bir yükseliş hareketi beklemediğini ifade eden Eryılmaz, "Gram altın, dolar kurundan değil ons altından destek alacak" diye konuştu. Gram altında güçlü yükselişlerin bu yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağına işaret eden Eryılmaz, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. 

"Yatırımcılar, portföylerinde altına yüzde 20-30 oranında pay ayırmalı" diyen Eryılmaz, orta ve uzun vadeli yatırımcılar için her geri çekilmenin alım fırsatı olduğunun altını çizdi. "Treni kaçırmamaları lazım" dedi.

Ons altının yıl sonu 2 bin 350 dolara kadar yükselebileceğini vurgulayan Eryılnaz, gram altında ise 2 bin 700 ve 3 bin lira fiyat aralığının görülebileceğini belirtti.

BORSAYA İLİŞKİN BEKLENTİLERİ AÇIKLADI

Borsa İstanbul'da beklenen düzeltme hareketi geldi. BIST 100 endeksi 9 bin 128 puan seviyelerinden işlem görüyor.

Eryılmaz, borsaya ilişkin kısa vadede teknik seviyeleri açıkladı. Aşağıda 8 bin 900 puan ile yukarıda 9 bin 600 puan bandında hareket eden, güçlü Volatilitesi olan bir borsanın yatırımcıları beklediğini belirten Eryılmaz, "Sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar daha önemli olacak. Bilişim, yazılım ve teknoloji sektörleri daha fazla pay alabilir" diye konuştu.

Bu yılın ikinci yarısı itibariyle piyasaların Merkez Bankası'nın faiz indirimini fiyatlayacağına işaret eden Eryılmaz, bu süreçte borsada çift hanelerin görülebileceğini ifade etti. 

Yatırımcıya uyarılarda bulanan Eryılmaz, "Doğru sektör ve doğru hisse seçmek bu yıl daha da önemli olacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • RTTR 1 ay önce Şikayet Et
    1-2 senedir ons 2000 üzerine çıkacak dediniz, çok bir yükseliş olmadı
    Cevapla
  • Kral 1 ay önce Şikayet Et
    Altın maltın hikaye alacaksanız bu saatten sonra digital para alın sene kimse tahmin dahi edemeyecek nasıl geçen sene bu zamanlarda btc 17bin usd iken bugün 63bin usd olduysa seneye btc 250bin usd alt coinler min 30x yapacak. Kendim digitale yatırdığım parayı altına yatırsaydım şuanda min%50 zarardaydım
    Cevapla
  • çetin 1 ay önce Şikayet Et
    illada yükselteceksiniz yapmayın doğru konuşun bırakın gençler evlensin
    Cevapla
  • Özkan 1 ay önce Şikayet Et
    Altın fiyatlarını belirleyenler evli olduğu için bekarların halinden anlamıyor. Habire yükseltiyor insafsızlar.
    Cevapla