Başkan Erdoğan: Türkiye yatırım ve ihracatla büyüyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümek mecburiyetindedir.'' dedi.

GİRİŞ 28.02.2024 16:47 GÜNCELLEME 28.02.2024 17:25
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili Kütahyalılar, NG Kütahya Seramik ailesinin kıymetli mensupları, işçiler ve misafirlerimiz sizleri hürmetle selamlıyorum.

"TÜRKİYE, YATIRIM VE İHRACATLA BÜYÜYOR"

Bugün yatırım bedeli 140 milyon euro, kapalı alanı 126 bin metrekare olan iki yeni fabrikayı daha hizmete açıyoruz. Açılan her yeni fabrika, ihracatımızda yeni bir ivme, cari açığımızın kapanmasına katkı demektir. Kütahya'da üretilen bu seramikler 5 kıtada 79 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye yatırım ve ihracatla büyüyor. Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz.

Fabrika çatılarına kurulan tamamı üretimde kullanılan 25 megawatt gücündeki güneş enerjisi santralleri yenilenebilir enerji alanında da örnek teşkil ediyor. Türkiye, yatırım istihdam cari fazla yoluyla büyümek zorundadır. Makro denge ile ilgili sorunları belirli alanlarda büyümeyi sürdürerek çözeceğiz.

Savunma sanayiden seramik alanına kadar ülkemizi dünyanın ende gelen tedarikçileri arasına çıkaracağız. Kütahya'daki bu ivme aynı zamanda ülkemizin Türkiye Yüzyılı'na hazırlanışının bir işaretidir.

Siyasi ve ekonomik gecikmeleri yaşamasaydık bugün çok farklı bir yerde olurduk.

"MİLLETİMİZE TÜRKİYE YÜZYILI SÖZÜMÜZ VAR"

13 yıl önce 2023 hedeflerimizi açıkladığımızda birileri kendi akıllarınca bizimle dalga geçmiş, projelerimizi küçümsemişti. Yaşadığımız onca badireye rağmen, 2023 hedeflerinin önemli bir kısmını hayata geçirmiş birisi olarak karşınızdayım. Şimdi de milletimize Türkiye Yüzyılı sözümüz var. Bu vizyonunu, sağlam ekonomi, adalet ve özgürlük, huzur ve güvenlik başlıkları altında milletimize sunduk.

Biliyorsunuz biz birileri gibi söz verip de sonra kulağının üzerinde yatanlardan asla değiliz. Milletimize verdiğimiz her sözün takipçisi olduk. Her sözü yerine getirmek için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. Eksiklerimiz elbette olmuştur.

Milletimize karşı sorumluluğumuz Türkiye Yüzyılı bayrağını zirveye çıkarmaktır. Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını da tamamladıktan sonra emaneti gençlere teslim edip köşemize çekileceğiz.

Fabrikalarımızın hayırlı olmasını diliyoruz. Tekrarını, tekrarını bekliyoruz. Bu eserleri ülkemize kazandıran Nafi Güral Beyefendiye ve Erkan Güral kardeşime teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle selamlıyorum.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Emekli. 68 2 ay önce Şikayet Et
    Bizi unuttunuz başkan
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    emekliye gelince bütçe yok,siz önce israfı onleyin ozaman ,maaş adaletli dağıtın birine az birine çok dağıtım yapmayın.
    Cevapla
  • Emekli memur 2 ay önce Şikayet Et
    Emekliye verilen söz ne oldu
    Cevapla
  • EMEKLİLİ 2 ay önce Şikayet Et
    Şaka gibi daha emekliye doğru dürüst maaş vermiyorsunuz hangi büyümeden bahis ediyorsunuz
    Cevapla
  • Mahmut 2 ay önce Şikayet Et
    Vergiden başka gelir yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle