Rosatom, Türkiye'de ikinci nükleer güç santralini inşa edecek

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Ankara’nın Türkiye'deki ikinci nükleer güç santralinin inşasını Rosatom'a emanet etmeye karar verdiğini duyurdu. Santralin Sinop'a yapılacağı belirtildi.

GİRİŞ 28.02.2024 16:43 GÜNCELLEME 28.02.2024 17:45
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’nda konuşan Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan (Recep Tayyip), yeni santral inşasının bize emanet edilmesi için siyasi karar alındığını açıkça dile getirdi” ifadelerini kullanırken, yeni nükleer santral konusunda Türk tarafıyla çok aktif müzakereler gerçekleştiğinin altını çizdi.

Aleksey Lihaçev

İKİNCİ SANTRAL SİNOP'A YAPILACAK

Rosatom Genel Müdürü, açıklamasının devamında, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir sahanın bize devredilmesi için siyasi bir karar alındığını açıkça dile getirdi. Şimdi detaylar üzerinde çalışıyoruz. Büyük olasılıkla yeni inşaat sahası Sinop adını alacak” diye konuştu.

Rosatom

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • yakup ceylan 1 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olur inşallah
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 ay önce Şikayet Et
    Nükleer güç nükleer güce savaş açamaz der,Sayın Abdullah Çiftçi
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 1 ay önce Şikayet Et
    en kisa zamanda 5 tane yapilmasi lazim petrol ve dogalgaz a olan bagimliligi dusurmek icin..
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye nükleer bombasını acilen yapmalı,bütün ülkelerin var
    Cevapla
  • Levrock 1 ay önce Şikayet Et
    Nükleer güc olmak istiyorsak bu santrallere ihtiyacimiz var ama öte yandan ben bu nükleer gücten ürküyorum. Olasi bir faciada sonuclari cok kötü oluyor, keske dünyada kimsede olmasa daha güzel olurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle