Borsa yatırımcısı bu seviyelere dikkat!

Borsa İstanbul artıda seyretmeye devam ediyor. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,06 yükselişle 9 bin 184 puandan başladı. Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, borsada hangi seviyelerin alım fırsatı olacağını açıkladı.

GİRİŞ 28.02.2024 14:25 GÜNCELLEME 28.02.2024 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,06 yükselişle 9 bin 184 puandan başladı.

Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, 9 bin 100 ve 9 bin 200 puan seviyelerinin fırsat olduğunu belirtti. Ürkün, altın da ise Mart ayının kritik olduğunu ifade etti.

BORSA YATIRIMCISINA ÖNEMLİ TAVSİYE

Borsada düzeltme hareketlerinin devam ettiğine işaret eden Ürkün, aşağıda 0 bin 145 puan seviyesinin yukarıda ise 9 bin 400 puanın önemli olduğunu belirtti. Sağlıklı fiyat oluşumları için borsada düzeltme hareketlerinin önemli olduğunun altını çizen Ürkün, "Mevcut seviyeler borsanın yükseliş trendinde olduğunu gösteriyor" dedi. 9 bin 400 puan seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda yükselişin hızlanacağını ifade etti.

"Borsa yatırımcısı her zaman temkinli davranmalı" diyen Ürkün, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Düzeltme hareketleri sırasında borsaya giriş yapmış olan kısa vadeli yatırımcının zarar durdur yapması gerektiğinin altını çizen Ürkün, "Uzun vadeli yatırımcı için ise düzeltme hareketleri pozisyon artırmak için alım fırsatı" diye konuştu.

Yatırımcıların finansal okuryazarlık düzeylerini artırmalarının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ürkün, "Bankalara ve aracı kurumlardan destek alarak yatırımcılar finansal okuryazarlık seviyelerini artırmalı" dedi. Ürkün, hisse senedi seçerken de mutlaka seçici olunması gerektiğinin altını çizdi.

"MART AYI ALTIN İÇİN KRİTİK"

Ons altının yılbaşından bu yana yüzde 1,06 değer kaybettiğini belirten Ürkün, "Bu oran çok ciddi bir kayıp olmasa da yatay seyrin oluştuğunu gösteriyor" dedi. Piyasaların sene başında Fed'den 6 kez faiz indirimi beklediğini hatırlatan Ürkün, Fed'in 3 ya da 4 kez faiz artırmasını mümkün olabileceğini, bu durumun da altın fiyatlarını baskıladığını ifade etti.

Bin 984 doların yakın vadede destek seviyesi olduğuna işaret eden Ürkün, "Bu hafta önemli bir veri akışı olacak. ABD'den gelecek olan kişisel tüketim harcamaları verisini Fed yakından takip edecek ve faiz indirimleri ile ilgili söylemlerini doğrudan etkileyecek" diye konuştu.

"Ons altında bu yıl içinde yukarı yönlü beklentimi korumaya devam ediyorum" diyen Ürkün, bu yıl içerisinde ons altında 2 bin 200 doların test edilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Finansci 1 ay önce Şikayet Et
    Şu an kripto dolar ve altın sezonu. .(nokta)
    Cevapla