Türk şirketi Karpowership, Fransız TV'si tarafından haberleştirildi

Filosunda bulunan ve toplam kurulu gücü 6 bin MW olan 36 adet yüzer santrallerle dünyanın dört bir yanına enerji taşıyan Karpowership, Fransa’nın etkili yayın kuruluşlarından France 24 - Intelligence Economique programının konuğu oldu.

Türk şirketi Karpowership, Fransız TV'si tarafından haberleştirildi
Türk şirketi Karpowership, Fransız TV'si tarafından haberleştirildi
GİRİŞ 27.02.2024 14:27 GÜNCELLEME 27.02.2024 15:27

Karpowership Afrika Operasyonları Direktörü Ali Hjaiej’in soruları yanıtladığı yayında, Karpowership’in dünya genelinde konuşulan yüksek enerji teknolojisi ve sunduğu sürdürülebilir çözümler konuşuldu.

Türk şirketi olması sebebiyle Avrupa’da karşılaştığı engellere vurgu yapan Ali Hjaiej, oysa gemilerinde kullandıkları tüm teknolojinin Avrupa’ya ait olduğunu, bu teknolojiyi kullanarak geliştirilen çözümlerin tüm dünyaya yayıldığını ve Karpower’ın bugün Batı Afrika bölgesinin en büyük elektrik üreticilerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Ülkelere sadece elektrik değil sosyal fayda da ürettiklerini söyleyen Hjaiej, “Pragmatik çözümlerimiz ile ihtiyacı olan bölgelere destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.