Cevdet Yılmaz İngiltere'de EBRD ile yeşil finansman desteklerini görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ve heyetiyle Londra Büyükelçiliği’nde bir araya geldi.

GİRİŞ 27.02.2024 15:12 GÜNCELLEME 27.02.2024 15:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki fırsatları anlatmak üzere İngiltere'de bulunuyor.

Katılacağı programlarda Yılmaz’a, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu eşlik ediyor.

Yılmaz, European Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (Bank for Reconstruction and Development-EBRD) Başkanı Odile Renaud Basso ve heyeti ile görüştü.

"POTANSİYEL İŞ BİRLİĞİ ALANLARINI DEĞERLENDİRDİK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “İngiltere temaslarımız kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ve heyetiyle Londra Büyükelçiliğimizde verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın ülkemizdeki yatırımlarını ve potansiyel iş birliği alanlarını değerlendirdik. Yeşil finansman, yüksek katma değerli ihracat ve teknoloji odaklı sektör yatırımları ile kadın ve gençlere yönelik EBRD destekleri görüşmemizin diğer öncelikli başlıkları oldu. EBRD bugüne kadar ülkemizdeki özel ve kamu kuruluşlarına 19 milyar avrodan fazla finansman desteği sağlamıştır. Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra EBRD heyetine yakın dayanışmaları için bir kez daha teşekkür ediyor, iş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında