Borsa yatırımcısı dikkat! Bu gelişmeler yön verecek

Borsa İstanbul güne yüzde 0,19 yükselişle 9 bin 351 puandan başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, teknik seviyeleri açıkladı ve borsa yatırımcısına önemli tavsiyelerde bulundu.

GİRİŞ 27.02.2024 13:58 GÜNCELLEME 27.02.2024 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,19 yükselişle 9 bin 341 puanla yatay seyirde başladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, borsada kısa vadede olabilecek teknik seviyeleri açıkladı. Yatırımcıya tavsiyelerde bulundu.

BORSADA DESTEK-DİRENÇ SEVİYELERİ

Borsada 9 bin 450 puan seviyesinin kritik olduğuna işaret eden Sarı, zirveye doğru düzeltme hareketlerinin olabileceğini belirtti. "Göstergeler borsanın bir süre zirvede düzeltme yapacağını ama daha sonrası yükselişine devam edeceğini gösteriyor" diye konuştu.

Kısa vadede 9 bin 600 ve 9 bin 700 puan seviyelerine doğru bir yükselişin başlayacağını ifade eden Sarı, piyasaların bu hafta yurt içinde önemli verileri takip edeceğine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla temaslarının yakından takip edileceğine işaret eden Sarı, "En önemlisi de Cuma günü THY'nin açıklanacak bilançoları" dedi. Borsada destek seviyesi olarak 9 bin 200 bandının bu hafta önemli olacağının altını çizdi.

Son günlerde borsada yatırımcı sayısında artışlar olduğunu hatırlatan Sarı, "Yabancı girişinin artması ve halka arzların yeniden gündeme gelmesi ile yatırımcının borsaya ilgisi artarak devam ediyor" diye konuştu. 

Borsada finansal okuryazarlık seviyesi yüksek yatırımcıların arttığına dikkat çeken Sarı, "Her sektörden hisse senedinin seçildiğini görüyoruz, yatırımcı risk yönetimini artık daha iyi yapıyor. Bunun böyle devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

ALTINDA YÖN NE OLUR?

Fed üyelerinin faiz indirimi için erken olduğuna yönelik mesajlarının altın fiyatlarını baskıladığını belirten Sarı, bu hafta ABD'de açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisinin önemli olduğunun altını çizdi. 

ABD'de borç krizine doğru gidildiğine dikkat çeken Sarı, altın fiyatları için bu durumun da risk olduğunu ifade etti. "Her ne kadar altın fiyatları baskılansa da hem merkez bankalarının hem tüketicilerin fiziki altına talepleri devam ediyor" dedi.

Ons altında 2 bin doların kritik bir seviye olduğuna işaret eden Sarı, 2 bin ve 2 bin 100 doların yatay bir seyir olduğunu belirtti. "2 bin 100 doların üzerinde seviyeler gerçekleşirse altında güçlü yükseliş başlar" diye konuştu.

ABD'den bu hafta gelen verilerin enflasyonun sıcaklığını koruduğunu göstermesi durumunda ise altında 2 bin doların altının görülebileceğine dikkat çeken Sarı, gram altının şuan için kapalı Çarşı'da 2 bin 125 TL'den fiyatlandığını vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Arif¹ 2 ay önce Şikayet Et
    Borsa satışta. Alın satmayın ve her kesi etkilemeye çalışıyorlar. Bu haberler maalesef mecburen yapılıyor. Sitenin yapacağı bir şey yok. Günceli takip ediyorlar haliyle. Dikkatli olmak lazim. Dolduruşa gelmeden.
    Cevapla