Turkcell ve Huawei’den gelecek nesil teknolojiler için iş birliği

Türkiye’nin teknoloji lideri Turkcell, dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri sağlayıcısı Huawei ile İspanya’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) üç alanda önemli iş birliklerine imza attı.

Turkcell ve Huawei’den gelecek nesil teknolojiler için iş birliği
Turkcell ve Huawei’den gelecek nesil teknolojiler için iş birliği
GİRİŞ 26.02.2024 21:26 GÜNCELLEME 26.02.2024 21:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anlaşmaya göre Turkcell ve Huawei; önümüzdeki dönem 5.5G, yeşil teknolojiler ve yapay zekâ destekli yeni nesil şebekelerin geliştirilmesi odaklı çalışmalar gerçekleştirecek.

Turkcell ve Huawei, dünyanın en önemli mobil teknoloji etkinliği olarak kabul edilen kongrede bir araya gelerek yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolleri imzaladı. Bu anlaşmayla iki şirket 5.5G, yeşil teknolojiler, ve yapay zekâ destekli şebeke otomasyonu ortak inovasyonu alanlarında sektöre öncülük edecek iş birliklerini hayata geçirecek.

İki şirket, 5.5G konusunda Pasif IOT, RedCap (Reduced Capability) ve diğer 5.5G/5G-Advanced teknolojileri dahil olmak üzere birçok 5.5G teknolojisi ve 5.5G ağlarının geliştirilmesinde birlikte çalışmayı hedefliyor. Yeşil enerji anlaşmasında ise GPON'da derin mod enerji tasarrufu, sahalarda güneş enerjisi ve yeşil enerjinin kullanımı ve enerji verimliliği yoluyla karbon ayak izlerini azaltmayı planlıyor. 'Ortak İnovasyon' anlaşması çerçevesinde ise ağ otomasyon süreçlerini yapay zeka tabanlı, kullanıcı merkezli ve kendi kendini optimize eden ağlara odaklanılacak.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ ALİ TAHA KOÇ: YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER İÇİN İŞ BİRLİKLERİNE İMZA ATIYORUZ

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Turkcell olarak, teknoloji alanındaki gelişimi en üst seviyeye taşımak için konusunda lider ulusal ve uluslararası şirketlerle iş birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Huawei ile yaptığımız iş birliğiyle 5.5G ve yeşil teknolojilerin yanı sıra yapay zekâ bazlı şebeke otomasyonu amaçlı ortak inovasyon çalışmalarımızın kapsamını genişletiyoruz. Yapılan anlaşmaları, telekomünikasyon alanında yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi için de önemli bir adım olarak görüyoruz." dedi.

HUAWEI BAŞKAN YARDIMCISI GAN: TURKCELL İLE YENİ TEKNOLOJİLER GELİŞTİRECEĞİZ

İmza töreni sonrasında konuşan Huawei Başkan Yardımcısı Phillip Gan şunları söyledi:

"Teknoloji alanında lider çözüm ortakları olarak 5.5G ve yeşil teknolojilerin yanı sıra yapay zekâ bazlı şebeke otomasyonu konularında Turkcell ile ortak inovasyon için iş birliğimizi geliştiriyoruz. Amacımız yaptığımız iş birlikleriyle yeşil kalkınmayı da göz önünde bulundurarak ortak başarıyı yakalamak. Turkcell ile geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle insanların hayatlarını kolaylaştırmayı ve sürdürülebilirliğe de katkıda bulunmayı hedefliyoruz."

TURKCELL İLE HUAWEI'NİN 10 GBPS TESTLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTI

Turkcell ile Huawei, geçtiğimiz hafta 5G test laboratuvarında gerçekleştirdiği denemede 5.5G (5G Advanced) teknolojisini kullanarak saniyede 10 Gigabit veri indirme hızını aşmıştı. Turkcell'in 5G ve ötesi yeni nesil teknolojiler kapsamında yaptığı Ar-Ge ve test çalışmalarının önemli bir adımı olarak öne çıkan bu testle mobil internet teknolojilerinde çığır açacak bir başarıya imza atılmış oldu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    harun Türkler bir şey bilmez diyorsun
    Cevapla
  • harun 2 ay önce Şikayet Et
    Çinliler satacak biz alacağız
    Cevapla
  • 1905 2 ay önce Şikayet Et
    Turkcell internet çok pahalı ve 6 ay bir ve diğer 6 ay bir para alıyor diğer şirketlere göre biraz daha pahalı
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Huvai ABD askeri verilerini çalmıştı sanki dikkat
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Turkcell bir de ekonomik tarife yapsan gariban insanları sevindirsen bereketini görürsün ama böyle pahalı gidersen kabire kefenden başka birşey gitmez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle