Borsa yatırımcısına kazandıracak yöntemler: Bu hataları asla yapmayın!

Borsa haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,39 yükselişle 9 bin 411 puandan başladı. Ekonomist Mustafa Aşkın teknik seviyeleri açıkladı ve yatırımcıları hangi hataları yapmaması gerektiği konusunda uyardı.

GİRİŞ 26.02.2024 13:40 GÜNCELLEME 26.02.2024 13:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Borsada rekor serisi sürüyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,39 yükselişle 9 bin 411 puandan başladı.

Ekonomist Mustafa Aşkın, borsada kısa vadede beklenen teknik seviyeleri Haber7'ye anlattı.

Yatırımcılara da tavsiyelerde bulunan Aşkın, hangi hataları yapmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

BORSA YATIRIMCISINA ÖNEMLİ TAVSİYELER

Son iki haftadır borsanın hızlı bir yükseliş yaşadığına dikkat çeken Aşkın, 9 bin 400 puanın önemli bir direnç, 9 bin 180 puan seviyesinin ise destek seviyesi olduğunu belirtti. "Borsada yaşanacak geri çekilmelerde panik yapılmaması gerek, bu düzeltmelerin olması daha sağlıklı fiyat oluşumu için önemli" dedi.

Borsada yabancı girişinin devam ettiğine işaret eden Aşkın, 9 bin 400 puanın hacimli bir şekilde açılması halinde borsada 9 bin 500 ve 9 bin 700 puanlara kadar yükselişlerin olabileceğinin altını çizdi. "Biraz daha dengeli biraz daha profesyonel yatırımcıların ağırlıklı olarak işlem yaptığı bir borsamız var" diye konuştu.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Aşkın, özellikle küçük yatırımcıların profesyonellerden farklı olarak daha dikkatli olmasını vurguladı. "Direnç seviyelerinden satıp, destek noktalarından alım yapılması durumunda kayıplar yaşanabilir. Orta vadede portföy oluşturan yatırımcılar ise ani hareketlerden kaçınmalı" dedi.

2024'te değer kazanacak sektörler hakkında da bilgi veren Aşkın, Borsa İstanbul 100 endeksinde bulunan hisse senetlerinin favori olduğunu vurguladı. Aşkın, bankacılık, holding, demir-çelik ve ulaştırma hisse senetlerinin öne çıkacağını belirtti.

ALTIN FİYATLARINA FED YÖN VERECEK

"Fed'in faiz politikası altını ve değerli metalleri doğrudan etkiliyor" diyen Aşkın, ABD'deki enflasyon verisinin baz alınması halinde Fed'in faiz indirimlerine erken başlamayacağının aşikar olduğunu belirtti. "Ancak kademeli de olsa sıkılaşma ile ilgili bazı tedbirler yumuşatılabilir" dedi.

Özellikle yılın ikinci yarısı itibariyle Fed'in sıkılaşma adımlarıyla ilgili gevşemelere gidebileceğini ifade eden Aşkın, bu süreç sonrası ons altında 2 bin 250 ve 2 bin 300 dolara doğru bir hareketin yaşanabileceğini, faiz indirimleri sonrası da 2 bin 500 doların kuvvetle muhtemel olduğunun altını çizdi.

Yıl sonuna doğru gram altında ise 2 bin 700 ve 2 bin 800 liraların görülebileceğinin altını çizen Aşkın, "Yatırımcılar risk analizlerini yapmak kaydıyla geri çekilmelerde alım yapabilir" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Şu anda enflasyona karşı en karlı yatırım Borsa dır;dolar euro faiz altın gibi yatırımlar enflasyona yenildi THY ve BİM. Hisseleri en sağlam ve kar getirebilecek hisseler bence
    Cevapla
  • Arif¹ 2 ay önce Şikayet Et
    Siz satmayınız. Onlar önce satsın. Siz düşünce satarsınız diyorlar sanırım. Halka arz halka arz. 10 tl ye halka arz. Sonrası mi 3 tl. Standart işleri yaklaşık rakamlarla böyle. Denetleme yok. Manipülasyon çok.
    Cevapla
  • bordo bereli 2 ay önce Şikayet Et
    insana ancak çalıştığı vardır.
    Cevapla
  • Mert 2 ay önce Şikayet Et
    Bu arkadaş borsa 2500 lerdeyken borsa çok çıktı bu fiyatlar şişirme demişti, borsa 9 bini geçti
    Cevapla